News

Video. Ninsoarea închide circulația pe Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a anunțat că circulația rutieră a fost întreruptă temporar pe Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, din cauza condițiilor meteo.
04.10.2022 | 12:11
Ninsoarea și viscolul au închis Transalpina. Foto: facebook.com/CNAIRSA
ADVERTISEMENT

Ninsoarea, viscolul puternic şi vizibilitate redusă sub 50 de metri i-au făcut pe oamenii legii să anunțe că traficul rutier a fost restricţionat în totalitate pe Transalpina, până miercuri, la ora 10:00.

Vremea blochează circulația pe Transalpina

Conform sursei citate, restricţia a fost semnalizată corespunzător și a fost impusă pe tronsonul kilometric 34+800 de metri – 59+800 de metri. Măsura a fost luată în urma consultării între reprezentanții Poliţiei Rutieră și cei ai CNAIR.

ADVERTISEMENT

Precizăm că măsura închiderii temporare a circulaţiei rutiere pe acest sector de drum a fost luată pentru siguranţa participanţilor la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă.

Circulaţia rutieră pe acest sector de drum va fi reluată când condiţiile meteorologice vor permite desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă”, se arată în comunicatul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

ADVERTISEMENT

În același context, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București au transmis că a nins viscolit în zona înaltă a Transfăgărășanului. Puși în fața acestei situații, drumarii districtului Piscu Negru acționează cu autoutilaje cu lamă și material antiderapant.

În această dimineață încă ningea pe Transfăgărășan

Și la ora 9:00 ningea în zona înaltă a Transfăgărășanului. Astfel, echipele SDN Pitești mobilizate la fața locului au acționat permanent cu autoutilaje dotate cu lamă și material antiderapant.

ADVERTISEMENT

În același context, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a mai transmis că pe mai multe drumuri montane există zăpadă. Aici s-a ajuns după ce noaptea trecută a început să ningă și să viscolească în zonele montane.

Pentru asigurarea circulației rutiere în condiții de siguranță, în aceste zone CNAIR acționează cu utilaje speciale și material antiderapant. ”Nu vă deplasați cu autovehiculele neechipate cu anvelope de iarnă pe drumurile unde se înregistrează ninsori sau unde prognoza anunță instabilitate atmosferică”, se mai arată în informarea transmisă de CNAIR.

ADVERTISEMENT

În continuare puteți citi când vine iarna în România. Amintim că la începutul acestei săptămâni, meteorologii au publicat prognoza meteo valabilă pentru sfârșitul acestui an.

ADVERTISEMENT