News

VIDEO – Noi imagini cu masacrul de la Bucea comis de soldații ruși. Peste 400 de civili au fost asasinați

Imagini tulburătoare cu masacrul comis de soldați ruși la Bucea au fost publicate de Associated Press, după luni de investigații.
04.11.2022 | 23:17
VIDEO  Noi imagini cu masacrul de la Bucea comis de soldatii rusi Peste 400 de civili au fost asasinati
Bucea masacru, noi imagini. Foto: AP
ADVERTISEMENT

Jurnaliștii Associated Press au publicat imagini în premieră ale masacrului comis de ruși în martie, majoritatea fiind filmate de camere de supraveghere ale localnicilor.

Imagini cu masacrul de la Bucea, comis de ruși

Imaginile au fost publicate sub forma unui mini-documentar, în colaborare cu Frontlinepbs și SITU Research. Potrivit AP, rușii ar fi pus la cale o ”operațiune de curățare”, menită să descurajeze populația civilă în a se alătura Kievului în lupta contra Rusiei.

ADVERTISEMENT

În cele 14 minute și 22 de secunde de documentar, sunt rezumate sute de ore de înregistrări ale camerelor de supraveghere, stenograme ale convorbirilor între soldați, precum și un model 3D al evenimentelor reconstituite pe computer.

Rusia a negat mereu masacrul de la Bucea, unde peste 400 de civili au fost uciși violent. Nenumărate dovezi arată că soldații ruși au procedat în acest mod în mai multe localități unde au fost. Conform datelor oficiale, 50.000 de civili au fost uciși până acum de trupele rusești în Ucraina.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Raetchi, președintele Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă, comenta pentru FANATIK evenimentele din luna martie.

”Unda de șoc pe care o produce apariția dovezilor privind genocidul comis de militarii ruși în Ucraina nu poate fi încă evaluată. E traumatic sa vezi gropi comune și execuții în masa în Europa, în anul 2022. Indignarea e atât de mare, încât nu poate fi încă operaționalizată. Așa s-a întâmplat și cu lagărele naziste de concentrare, când au apărut primele fotografii de acolo prima reacție a fost de stupefacție în fata unui rău atât de mare.

ADVERTISEMENT

După părerea mea, e finalul Rusiei în lumea civilizată în epoca Putin-Lavrov. Rusia va fi reprimită de comunitatea internațională doar după ce își va asuma integral vina și ii va pedepsi pe cei vinovați de masacre – pe executanți și pe decidenții politici și militari.

Consecințele practice ale totalei excluderi a Rusiei din lumea civilizata sunt, în mod evident, printre altele, decizia de a opri dependenta energetica de statul condus de Vladimir Putin, dar și o mai mare fermitate în sprijinirea Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Firește, va exista în continuarea o prudență pentru a evita o potențială escaladare nucleară, știind deja ca regimul Putin este unul irațional. Dar postura Occidentului va deveni mai ferma după apariția dovezilor privind genocidul comis de armata rusă în Ucraina”, transmitea Raetchi.

ADVERTISEMENT