Conform Antena 3, imaginile au fost surprinse de telefonul bărbatului care a făcut infarct în momentul în care și-a văzut soția arsă. Se pare că telefonul a fost uitat deschis și a filmat aproximativ un minut. În imagini se vede cum bărbatul fugea prin curte, iar în spatele lui se poate observa coloana de fum de după explozie.
Dosarul tragediei în care patronii stației GPL sunt acuzați de distrugere urmată de un dezastru a fost trimis deja trimis în judecată de către procurori, iar dacă vor fi găsiți vinovați patronii riscă până la 15 ani de detenție.
Între timp, locuitorii din Crevedia vorbesc despre mușamalizare și au ”multe semne de întrebare” referitor la întreaga situație de după explozia din 26 august. Asta, pentru că milionarii care controlează toată afacerea nu ar dori să plătească despăgubiri, conform Antena 3.
Conform sursei citate, patronii stației GPL din Crevedia au oferit despăgubiri pentru doar 66% dintre proprietarii care au fost afectați de explozii, după ce raportul INEC în cazul acestei explozii arată că incendiul, urmat de explozie, a fost provocat de utilizarea unor pompe transvazare neomologate.
Aceste pompe, conform experților, nu au permit ca supapele cisternelor să fie etanșe cum ar fi trebuit. Același lucru l-a arătat și raportul INSEEMX, care în 400 de file a oferit detalii referitor la tot ce s-a întâmplat și cum a fost posibil să existe asemenea daune și morți în 2024.
Avocatul Adrian Cuculis susține că la mijloc sunt interese mari, precum și bani, astfel că se explică tentativa de mușamalizare a cazului. ”Din punctul meu de vedere putem subsuma tragedia de la Crevedia la un singur cuvânt: “bani”.
Transvazarea se făcea cu o pompă de debit mare pentru a descarcă dintr-o cisternă în altă cantitatea de GPL și pentru a “eficientiza” timpii”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, cel care reprezintă interesele victimelor în acest caz.
Avocații celor inculpați în acest caz spun că își doresc să se achite de toate datoriile pe care le au la victime, mai exact la victimele celor 6 persoane decedate și 50 de persoane rănite. Rămâne de văzut dacă se va întâmpla acest lucru.
”Ne dorim, iar pentru aceasta se depun eforturi și vor fi identificate soluții, ca în următoarele luni să se tranzacționeze cu toate familiile din Crevedia, în măsura în care pretențiile sunt realistice. Eforturile noastre nu vor putea însă satisface, de pildă, pretenții individuale de 10 milioane de euro, nici pretenții de 50.000 de Euro, acolo unde paguba este de 5.000 de lei”, au transmis avocații care îi reprezintă pe cei vinovați de tragedie.