VIDEO. O elevă de 11 ani a luat scorul MAXIM de IQ. I-a depăşit pe Stephen Hawking şi Albert Einstein

Punctajul maxim în testul IQ este de 161 la adulţi şi 162 pentru cei sub vârsta de 18 ani. Kashme Wahi, o elevă de 11 de ani din Marea Britanie, şi-a obţinut un loc în înalta lume...
14.01.2017 | 00:04
VIDEO O eleva de 11 ani a luat scorul MAXIM de IQ Ia depasit pe Stephen Hawking si Albert Einstein

Punctajul maxim în testul IQ este de 161 la adulţi şi 162 pentru cei sub vârsta de 18 ani. Kashme Wahi, o elevă de 11 de ani din Marea Britanie, şi-a obţinut un loc în înalta lume intelectuală.

Rezultatele testului lui Kashmala Wahi sunt cu adevărat impresionante, scorul ei de 162 o pune cu 2 puncte mai sus decât Stephen Hawking şi Albert Einstein.

Wahi a decis să facă testul Mensa pentru a demonstra părinţilor ei, ambii consultanţi IT de management la Deutsche Bank din Londra, că poate. Rezultatul obţinut a fost impresionant – 162 de puncte.

“Nu m-am pregătit suplimentar pentru acest test. Testul Mensa este despre logică şi bunul simţ, am folosit abilităţile învăţate la şcoală”, a declarat Kashme Wahi.

Wahi este în prezent elevă la Notting Hill West London şi Şcoala de juniori Ealing, unde a ajutat echipa sa să se poziţioneze pe locul al treilea la Testul de matematica de anul trecut de la Oxford. Printre activităţile ei extracurriculare se numără tenisul de câmp şi şahul. La şah, Wahi a concurat la nivel naţional. Ea este considerată a fi una dintre cei mai tineri oameni, care, testaţi vreodată, au obţinut un scor perfect.

“Pot confirma că Kashmea este una dintre cele mai tinere persoane care ajung la scorul de 162 de puncte într-un test supravegheat ca acesta, care poate fi luat numai de către persoane cu vârste de peste 10 ani şi jumătate”,a  declarat  un purtător de cuvânt al Mensa.