News

Video. O femeie a fost fugărită de urși în Sinaia. A scăpat de atac ca prin urechile acului

Momente de panică pentru o femeie din Sinaia. A fost fugărită de urși în plină noapte, pe stradă.
04.11.2021 | 14:34
Video O femeie a fost fugarita de ursi in Sinaia A scapat de atac ca prin urechile acului
Femeie fugărită de urși în Sinaia. Sursa foto: WWF România
ADVERTISEMENT

Tânăra a reușit să scape de atacul animalelor sălbatice, după ce s-a strecurat rapid într-o curte. Toată întâmplarea a fost surprinsă de camerele de luat vederi din zonă.

Imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare. În acestea se văd inițial doi adulți și un copil care revin acasă, pe timp de seară. La scurt timp, pe strada din apropierea locuinței, apare și o ursoaică, însoțită de puiul său.

ADVERTISEMENT

Cum s-a întâlnit tânăra cu urșii

La un moment dat, din casă iese tânăra, îndreptându-se către direcția unde erau urșii, neavând habar de faptul că o să dea nas în nas cu aceștia. Când i-a văzut, a fugit rapid către locuință și din fericire a scăpat teafără.

Cel puțin 20 de urși au coborât din pădure, pe străzile orașului, în ultimele săptămâni, au transmis autoritățile. Asta din cauză că animalele sunt flămânde și caută hrană.

ADVERTISEMENT

Adolescentă atacată de urși în parcul din Sinaia

În luna octombrie, o adolescentă a fost atacată de urs chiar în parcul central din Sinaia. Fata a început să țipe, intervenind să o salveze paznicul din zonă. Din fericire, minora nu a fost rănită, la fel și paznicul.

Pentru curajul său, bărbatul a fost felicitat de compania unde lucrează. După ce a salvat-o de urs, paznicul parcului a luat-o pe adolescentă în cabina sa și a sunat apoi la 112. Astfel și autoritățile au venit să inspecteze locația.

ADVERTISEMENT

”Îl felicităm pe agentul Oancea Gabriel care, în timp ce-şi executa serviciul la obiectivul din parcul din Sinaia, alertat de ţipetele unei turiste, a venit in ajutorul acesteia, alungând un urs ce se deplasa înspre tânăra adolescentă!

Aceasta a fost găzduită in interiorul obiectivului, colegul nostru a alertat prin serviciul 112 Jandarmeria şi situaţia a avut un final fericit!”,  a relatat pe facebook Direcţia Judeţană de Pază (DJP) din Sinaia.

ADVERTISEMENT

Guvernul a adoptat o OUG care permite împușcarea urșilor agresivi. Cine poate face asta

Tot mai mulți oameni se plâng de faptul că urșii le invadează gospodăriile în căutarea de mâncare. Mai mult, unii dintre ei sunt atacați și fie supraviețuiesc alegându-se cu răni grave, fie sunt uciși. În speranța că vor mai combate situația, guvernanții au adoptat o OUG care permite împușcarea urșilor.

”Conform actului normativ, în cadrul fiecărei unitate administrativ teritorială se va constitui o echipă de intervenție imediată care este condusă de primar sau de viceprimar. Ei sunt persoanele care, conform legii, în baza expertizei profesionale, decid asupra modului de intervenție imediată care poate fi de trei tipuri: alungarea, tranchilizarea și relocarea, eutanasierea sau împușcarea ursului.

Sunt ferm convins că nu noi din București trebuie să decidem care este ursul de care se teme o localitate întreagă, ci tocmai din aceste considerente am descentralizat procedura decizională: primarul sau viceprimarul, cunoscând circumstanțele locale, analizând expertiza profesională și gradul de risc, va decide prin ce mijloc să fie îndepărtat ursul.

Totodată, actul normativ aprobat astăzi asigură o bază legală pentru ca primarii să își poată apăra comunitatea de pericol în condițiile legii, fără frică”, a scris ministrul interimar al mediului,  Tanczos Barna, pe Facebook.

ADVERTISEMENT