News

Video. O șalupă a lovit în plin un caiac cu patru sportivi, pe Dunăre. Barcagiul nici măcar nu a oprit

Accident grav pe Dunăre. O șalupă a lovit în plin un caiac cu patru sportivi la bord. Barcagiul nici măcar nu a oprit după coliziune.
13.07.2021 | 17:41
Video O salupa a lovit in plin un caiac cu patru sportivi pe Dunare Barcagiul nici macar nu a oprit
Video. O șalupă a lovit în plin un caiac cu patru sportivi, pe Dunăre. Barcagiul nici măcar nu a oprit. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Accident grav produs marți la Orșova, pe Dunăre. Un caiac cu patru tineri a fost lovit în plin de o șalupă de mare viteză.

Momentul impactului a fost surprins de turiștii prezenți într-o altă ambarcațiune. Aceiași martori la evenimentul care se putea încheia cu o tragedie i-au recuperat pe cei patru băieți din caiacul rupt în două și răsturnat în urma impactului.

ADVERTISEMENT

O șalupă a lovit în plin un caiac cu patru sportivi, pe Dunăre

Cei patru tineri de la bordul caiacului aflat pe Dunăre au fost recuperați din apă şi aduşi în siguranță la mal. Din primele informații, un minor a fost rănit, fiind transportat la spital unde nu a necesitat internarea.

”Astăzi, ora 12.30, pe fluviul Dunărea, în zona municipiului Orşova, o ambarcaţiune de agrement a intrat în coliziune cu un caiac, în care se aflau 4 persoane.

ADVERTISEMENT

În urma impactului, a rezultat rănirea unui minor, care a fost transportat la o unitate medicală pentru investigaţii de specialitate, fără a necesita spitalizarea”, au transmis reprezentanţii IPJ Mehedinţi.

Cât de puternică a fost coliziunea reiese din reacția celor care au filmat accidentul (mai jos, în video).

ADVERTISEMENT

Aceștia au crezut că cei patru tineri au fost răniți grav, însă din fericire nu s-a întâmplat așa ceva. Toți cei patru au scăpat cu bine.

Copiii care au fost la un pas de tragedie au vârste cuprinse între 14 şi 16 ani.

Dosar penal deschis de IPJ Mehedinți după acest eveniment

Potrivit martorilor care au surprins evenimentul de la Orșova, barcagiul vinovat de producerea acestui accident nici măcar nu ar fi oprit să se asigure de sănătatea copiilor.

ADVERTISEMENT

În urma acestui eveniment de pe Dunăre, cei de la Poliția Mehedinți anunță deschiderea unui dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

”Poliţiştii Postului Transporturi Navale Orşova, în colaborare cu Căpitănia Orşova, au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurările care au condus la producerea acestui eveniment”, transmite IPJ Mehedinţi, conform spotmedia.

ADVERTISEMENT