Sporturi

VIDEO. Papagali dependenţi de droguri! Fenomenul face ravagii în India. Ce pericol prezintă păsările

Stoluri întregi de papagali multicolori au luat cu asalt câmpurile de maci din India, pentru a experimenta senzaţiile tari oferite de substanţele halucinogene conţinute de plantă. Poate părea o...
25.03.2017 | 00:03
VIDEO Papagali dependenti de droguri Fenomenul face ravagii in India Ce pericol prezinta pasarile

Stoluri întregi de papagali multicolori au luat cu asalt câmpurile de maci din India, pentru a experimenta senzaţiile tari oferite de substanţele halucinogene conţinute de plantă. Poate părea o glumă, dar fenomenul este cât se poate de real şi de neplăcut pentru cultivatorii care trăiesc din această îndeletnicire. Se pare că păsările exotice au dezvoltat dependenţă de opiu, iar unele chiar au murit din această cauză.

Papagalii sălbatici au năvălit cu sutele asupra culturilor de maci din apropierea oraşului  indian Chittorgarh, iar martorii susţin că aceştia prezintă un comportament tipic. Întâi se adăpostesc prin copacii din jur, aşteptând ca muncitorii să părăsească lanurile, după care se reped asupra plantelor, le ronţăie tulpinile şi zboară înapoi în copaci, unde petrec ore dând din cap sau pur şi simplu dormind. De multe ori se întâmplă ca aceştia să cadă de pe crengi şi să moară, din cauza supradozării cu substanţa narcotică.

Mai multe pe realitatea.net