News

Video. „Parcă a venit sfârşitul lumii!” Cea mai aprigă furtună de nisip din ultima decadă lovește Beijingul

15.03.2021 | 14:34
Video Parca a venit sfarsitul lumii Cea mai apriga furtuna de nisip din ultima decada loveste Beijingul
Video. "Parcă a venit sfârşitul lumii!" Cea mai aprigă furtună de nisip din ultima decadă lovește Beijingul Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cea mai aprigă furtună de nisip din ultima decadă a lovit Beijingul și alte orașe din nordul Chinei. Locuitorii, îngroziți, au asemănat imaginile orasului cu unele apocaliptice.

Meteorologii au explicat că vizibilitatea este foarte scăzută. De asemenea, poluarea înegistrată în orașul cu peste 21 de milioane de locuitori a atins niveluri periculoase, de peste 160 de ori mai mari decât limita admisă.

ADVERTISEMENT

Praful și nisipul au sufocat rezidenții Capitalei chineze. Imaginile cu cerul de un straniu portocaliu și cu clădiriile învăluite în ceață au făcut înconjurul lumii.

Video. „Parcă a venit sfârşitul lumii!” Cea mai aprigă furtună de nisip din ultima decadă lovește Beijingul

„În unele locuri, sunt furtuni puternice de nisip cu vizibilitate mai mică de 500 de metri. Aceasta este, de asemenea, cea mai puternică vreme de praf și nisip care afectează China în aproape 10 ani,” a transmis printr-un comunicat Administrația Meteorologică din China, potrivit CNN.

ADVERTISEMENT

Din cauza nivelurilor ridicate de poluare, calitatea aerului la Beijing era deja slabă. Conform indicelui mondial al calității aerului, când furtuna de nisip a lovit, calitatea aerului din oraș a scăzut la niveluri periculoase.

Concentrația de particule fine a ajuns în unele zone și la 8.000 de micrograme pe metru cub. Acest lucru a determinat Observatorul Meteorologic Central să emită o alertă galbenăpentru furtuni de nisip.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au sfătuit oamenii să evite pe cât posibil să iasă din case, iar Comisia Municipală de Educație din Beijing a cerut școlilor și unităților de învățământ suspendarea activităților în aer liber.

Furtunile de nisip sunt fenomele obișnuite în lunile de primăvară. Totuși, frecvența și severitatea acestora se datorează în parte secetei, presiunii crescânde a populației și progresului slab în reîmpădurire, lucruri care au dus la o deșertificare rapidă a terenurilor din zonele de nord și nord-vest.

ADVERTISEMENT

Furtuna de nisip a luat naștere în Mongolia, unde a cauzat decesul a șase persoane și a dus la dispariția altor aproximativ 80, potrivit publicației chineze The Paper, citată de sursa menționată mai sus. Ea a lovit nordul provinciilor Hebei și Shanxi, vestul provinciei Gansu și zone din centrul și vestul Mongoliei. Treptat, fenomenul s-a deplasat spre sud. Zonele lovite au înregistrat indici ai calităţii aerului de un nivel maxim. De asemenea, sute de zboruri au fost anulate. Se așteaptă ca aceasta să dureze până marți.

ADVERTISEMENT
Tags: