News

Dezastru la Seul. Peste 150 de morţi în urma unei busculade pe o stradă îngustă. A fost decretat doliu naţional. Mesajul lui Nicolae Ciucă – Update

Peste 150 de persoane au murit sâmbătă la Seul și alte zeci au fost rănite după ce au fost strivite de mulțime pe o stradă îngustă.
30.10.2022 | 15:28
Dezastru la Seul Peste 150 de morti in urma unei busculade pe o strada ingusta A fost decretat doliu national Mesajul lui Nicolae Ciuca  Update
În busculada de la Seul au fost raportate cel puțin 150 de victime. Foto: captură metro.co.uk, hippopx.com – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT
30-10-2022
13:28

Un francez, printre victimele busculadei de la Seul

Un cetățean francez e printre morții de la Seul, iar alți doi francezi sunt printre răniți. În total au murit 21 de străini din zece țări, majoritatea victimelor având 20 de ani.

151 de persoane, 97 de femei și 54 de bărbați, au murit într-o busculadă pe străzile Seulului, în timp ce sărbătoreau Halloweenul.

Ambasada Franţei în Coreea de Sud le-a recomandat ”cetăţăenilor francezi din Coreea să intre în contact cât mai rapid cu rudele lor, pentru a le linişti”. Totodată, autoritățile au anunțat cp patru dintre victimele străine sunt de origine iraniană, restul fiind chinezi, ruși, americani, vietnamezi, norvegieni, un thailandez și un austriac.

30-10-2022
10:43

Nicolae Ciucă, mesaj de condoleanţe

19 cetăţeni străini şi-au pierdut viaţa până acum din cauza busculadei de la Seul, ale cărei circumstanţe încă nu sunt foarte clare. Se presupune că oamenii s-au înghesuit să vadă o vedetă pop care se afla la un local din zonă şi au ajuns să se calce în picioare în cele din urmă.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis pe Twitter un mesaj de solidaritate cu poporul coreean: „Guvernul României este alături de Republica Coreea şi de poporul coreean în aceste vremuri dureroase. Condoleanţe familiilor îndoliate! Răniţilor – sănătate şi putere! Solidaritate între România şi Coreea”.

30-10-2022
07:06

Noul bilanţ al tragediei din Seul

Bilanţul incidentului de la Seul este unul dramatic. Peste 150 de oameni au murit până acum, iar peste 300 sunt daţi dispăruţi, conform datelor autorităţilor din Coreea de Sud.

Preşedintele ţării asiatice a decretat doliu naţional, dând asigurări că “va investiga cu rigurozitate cauza tragediei pentru a se asigura că un astfel de accident nu se va mai întâmpla în viitor”.

Comunitatea internaţională a transmis mesaje de condoleanţe după incident.

Jill şi cu mine transmitem cele mai profunde condoleanţe familiilor care şi-au pierdut pe cei dragi în Seul. Ne întristăm alături de poporul Republicii Coreea şi le transmitem cele mai bune urări pentru o recuperare rapidă tuturor celor care au fost răniţi. Alianţa dintre ţările noastre nu a fost niciodată mai vibrantă sau mai vitală, iar legăturile dintre oamenii noştri sunt mai puternice ca niciodată. Statele Unite sunt alături de Republica Coreea în această perioadă tragică”, a subliniat preşedintele american Joe Biden.

“Evenimentele tragice de la Seul sunt un şoc pentru noi toţi”, a scris cancelarul german pe Twitter. “Gândurile noastre se îndreaptă către numeroasele victime şi familiile lor. Aceasta este o zi tristă pentru Coreea de Sud. Germania este alături de ei”, a mai transmis Olaf Scholz.

Choi Cheon-sik, un oficial de la Agenția Națională de Pompieri, a declarat că la Seul au fost raportate aproximativ 100 de persoane rănite în timpul busculadei de sâmbătă seară. Totul s-a întâmplat în districtul de agrement Itaewon.

Tragedie pe străzile din Seul

Potrivit bloomberg.com, aproximativ 50 dintre participanții la eveniment au fost găsitți în stop cardiac. Echipele de salvare au intervenit în cel mai scurt timp pentru efectuarea manevrelor de resuscitare.

ADVERTISEMENT

Conform ultimelor informații, Choi a declarat că la acest bilanț negru s-ar fi ajuns după ce mulțimea a început să înainteze pe o alee îngustă din apropierea hotelului Hamilton. Unitatea de cazare reprezintă un important loc de întâlnire pentru sud-coreenii din Seul.

Același oficial a completat că peste 400 de salvatori și 140 de vehicule, inclusiv tot personalul disponibil în Seul, au intervenit pe străzi pentru a trata răniții. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini cu zeci de persoane întinse pe stradă în timp ce echipajele medicale efectuau manevrele de resuscitare.

ADVERTISEMENT

Având în vedere impactul lor emotional foarte puternic, jurnaliștii fanatik.ro au decis să nu preia aceste imagini. Alături de zecile de ambulanțe, pe străzi au fost mobilizate numeroase echipaje de poliție.

Imagini cu puternic impact emoțional

Inclusiv rudele și prietenii celor striviți au fost văzuți încercând să efectueze manevre de resuscitare pentru persoanele care zăceau inerte pe străzi.

ADVERTISEMENT

Unele informații ale presei locale indică faptul că busculada s-a produs după ce foarte multe persoane s-au grăbit spre un bar din Itaewon când au auzit că o celebritate a vizitat acel loc.

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a cerut oficialilor să asigure un tratament rapid pentru cei răniți și să asigure condițiile de siguranță la festivitate. De asemenea, el a instruit Ministerul Sănătății să desfășoare rapid echipe de asistență medicală în caz de dezastru și să asigure paturi în spitalele din apropiere.

ADVERTISEMENT

Presa locală a declarat că aproximativ 100.000 de persoane s-au adunat pe străzile din Itaewon pentru festivitățile de Halloween, cele mai mari din ultimii ani, ca urmare a relaxării restricțiilor COVID-19.

ADVERTISEMENT
Tags: