News

Video. Peste 30 de morți în Ucraina, după un atac masiv al rușilor. A fost bombardat cel mai mare spital de copii

Un atac masiv cu rachete al rușilor în Ucraina a lăsat în urmă 30 de morți. Luni, a fost lovit cel mai mare spital de copii din statul vecin.
08.07.2024 | 17:29
Video Peste 30 de morti in Ucraina dupa un atac masiv al rusilor A fost bombardat cel mai mare spital de copii
Atac masiv cu rachete al rușilor în Ucraina: peste 30 de morți. A fost bombardat cel mai mare spital de copii. Sursa foto: X / Hepta / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Luni, 8 iulie, rușii au lansat un atac masiv cu rachete asupra mai multor regiuni din Ucraina. A fost bombardat și cel mai mare spital de copii din statul vecin, situat în capitala Kiev.

Atac masiv cu rachete al rușilor în Ucraina: peste 30 de morți. A fost bombardat cel mai mare spital de copii

În cursul acestei dimineți, rușii au lansat unul dintre cele mai intense atacuri asupra Ucrainei din ultimele luni. Au fost vizate mai multe orașe importante, în frunte cu capitala Kiev.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oferite de Ministerul de Interne ucrainean, bilanțul victimelor este unul terifiant: 31 de morți și 125 de răniți. Cele mai multe persoane ucise s-au înregistrat în capitală.

Rușii au bombardat cel mai mare spital de copii din Ucraina. Numai în Kiev au murit cel puțin 20 persoane, inclusiv două persoane în unitatea de pediatrie care a suferit pagube majore.

ADVERTISEMENT

Bilanțul va crește cu siguranță, spun autoritățile, asta pentru că sub dărâmături mai sunt oameni. Apărarea antiaeriană ucraineană a anunțat că a doborât 30 din cele 38 de rachete lansate de ruși. În online au apărut și imagini video cu momentul în care o rachetă lovește spitalul de copii.

Ulterior, oficialii din Kiev au anunțat că un atac rus a făcut cel puțin patru morți într-un alt centru medical din capitală. Informația a venit la câteva ore după un atac precedent asupra unui spital de copii într-un alt cartier, informează Agerpres.

ADVERTISEMENT

Căderi de resturi (de rachete) au fost semnalate în districtul Dniprovskii. Un centru medical a fost parţial avariat. Au fost semnalaţi patru morţi şi trei răniţi“, au anunţat echipele de salvare ucrainene pe Telegram. Șeful administrației prezidențiale ucrainene, Andrii Iermak, a afirmat pe Telegram că este vorba de “un nou atac rus” asupra unei instituţii medicale.

Aflat în Polonia, Volodimir Zelenski a spus că Rusia trebuie să suporte consecințele atacurilor sale deliberate asupra civililor. ”Orașe diferite: Kiev, Dnipro, Krivoi Rog, Sloviansk, Kramatorsk. Au fost avariate clădiri rezidențiale, infrastructura și un spital pentru copii”, a spus Zelenski.

ADVERTISEMENT

Maia Sandu, după atacul rușilor de luni: ”Moldova condamnă cu fermitate aceste crime de război”

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat atacul rușilor asupra spitalului de copii din capitala Ucrainei, Kiev. Aceasta a subliniat că trebuie oprită uciderea ”acestor suflete nevinovate”.

Război împotriva copiilor – trebuie să spunem lucrurilor pe nume despre ceea ce s-a întâmplat astăzi la Kiev, despre bombardarea de către Rusia a unui spital pentru copii care suferă de boli incurabile. Uciderea copiilor nu este despre ideologie, geopolitică sau dezbateri politice. Este despre copii nevinovați, despre bombele care lovesc spitale unde micuții luptă împotriva cancerului. Este despre copii care mor în brațele mamelor lor.

Este un război împotriva copiilor. Este șocant că unii încă mai neagă aceste atrocități. Moldova condamnă cu fermitate aceste crime de război”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

În aceeași postare, Sandu a îndemnat la unitate. ”Haideți să fim uniți pentru dreptul la viață al acestor copii și al multor copii traumatizați în război, pentru un viitor în care fiecare copil are șansa de a trăi în pace și bunăstare. Lumea de astăzi este total diferită de cea dinainte de februarie 2022 – trebuie să ne concentrăm pe ceea ce contează cu adevărat: oprirea uciderii acestor suflete nevinovate”, a mai punctat președintele Republicii Moldova.

ADVERTISEMENT