Vineri, 4 octombrie, angajații din Poliția Română au pus în aplicare peste 300 de mandate de percheziții în toată țara, într-un dosar care vizează arme vândute ilegal de un magazin online.
O firmă din străinătate este suspectată că ar fi vândut ilegal arme și muniții pe teritoriul României prin intermediul unui magazin online. S-au încălcat astfel legile țării.
Pentru a încerca să destructureze aceste practici și a-i prinde pe responsabili, dar și pe clienți, Poliția Română face 316 percheziții vineri dimineață în toate județele țării.
Site-ul în cauză ar fi vândut mai multe arme de diferite tipuri, fără a respecta legea regimului armelor și munițiilor. Razia de vineri a IGPR are ca scop scoaterea din circuitul ilegal a acestora.
Acțiunea de vineri este coordonată de Direcția Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase din IGPR. Dosarul penal este instrumentat la nivelul Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
Într-un comunicat de presă, Poliția Română oferă detalii despre modul de acțiune al suspecților. Astfel, aflăm că activitatea acestui magazin online s-ar fi desfășurat prin plasarea de comenzi pe site.
Apoi, societatea în cauză ar fi livrat armele și munițiile către cumpărătorii români. Produsele ajungeau la clienți prin intermediul firmelor de curierat care introduc bunurile în țară. Curierii nu declarau acest fapt autorităților vamale.
”Polițiștii au documentat activitatea infracţională a unei societăți comerciale din afara teritoriului țării. Aceasta, prin intermediul unui site, ar fi comercializat, pe teritoriul României, către persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizării şi diferite tipuri de muniţie aferente acestora, fără a respecta condiţiile legii privind regimul armelor şi al muniţiilor.
Activitatea s-ar fi desfăşurat prin plasarea de comenzi către magazinul online, iar societatea în cauză ar fi livrat armele şi muniţiile către cumpărătorii români, prin intermediul firmelor de curierat care introduc bunurile în ţară, fără a declara acest fapt autorităţilor vamale şi fără a îndeplini condiţiile solicitate de legislaţia naţională în acest domeniu”, anunță IGPR, într-un comunicat.