News

Video. Peste 5.000 de doze de anticorpi monoclonali au sosit în România din Italia. Reacţia ministrului sănătăţii

Peste 5.000 de doze de anticorpi monoclonali au sosit în România. Mesajul ministrului interimar al sănătății
12.10.2021 | 23:41
Video Peste 5000 de doze de anticorpi monoclonali au sosit in Romania din Italia Reactia ministrului sanatatii
ADVERTISEMENT

Ajutorul umanitar pentru România a ajuns pe Aeroportul Otopeni. Este vorba, mai exact, despre 5.200 de doze de anticorpi monoclonali, care vor fi folosite pentru tratamentul persoanelor care s-au infectat cu noul coronavirus.

Italia a oferit României 5.200 de doze de anticorpi monoclonali pentru tratarea bolnavilor de Covid-19

La sosirea acestui transport a fost prezent și ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila, care a ținut un discurs după sosirea aeronavei C-27 J Spartan care aparține Ministerului Apărării Naționale.

ADVERTISEMENT

Astfel, acesta a ținut să îi mulțumească Italiei pentru ajutorul umanitar acordat prin trimiterea acestor 5.200 de doze de anticorpi monoclonali care fac parte din schema de tratament pentru coronavirus.

Mai mult decât atât, ministrul sănătății a precizat și faptul că mii de pacienți care au forme grave ale infecției cu coronavirus vor avea o șansă de a se recupera datorită acestor doze de tratament oferite de Italia.

ADVERTISEMENT

Totodată, în discursul său, ministrul interimar al sănătății a precizat și faptul că România beneficiază acum de pe urma ajutorului internațional oferit în momentele în care alte state au fost în situații de criză și au apelat la statele lumii pentru a cere ajutor.

Mesajul ministrului interimar al sănătății

„Mulțumim Italiei pentru acest sprijin. (…) România a obținut astăzi o șansă la recuperare pentru câteva mii de pacienți care ar putea dezvolta forme severe din cauza COVID, dar și o gură de oxigen pentru sistemul medical.

ADVERTISEMENT

Anticorpii monoclonali au fost obținuți prin Mecanismul de Protecţie Civilă al UE.

Acum vedem beneficiile pe care le avem pentru că în anii trecuți România a acordat ajutor umanitar altor state europene”, a spus ministrul Cseke Attila la Otopeni.

Ce a transmis Guvernul după aterizarea avionului cu dozele de anticorpi monoclonali

În același timp, pe pagina de Facebook a Guvernului României a fost transmis un mesaj prin care se anunță că autoritățile iau toate măsurile pentru ca toți bolnavii care au forme grave ale infecției cu Covid-19 să poată fi tratați și, de asemenea, a acordat mulțumiri Italiei, țară care a donat aceste doze de anticorpi monoclonali.

ADVERTISEMENT

„Continuăm să facem eforturi pentru obținerea și a altor medicamente și produse medicale necesare pentru a putea trata toți pacienții care au forme severe. Italia, mulțumim! ”, a transmis Guvernului României.

ADVERTISEMENT