Fotbal international

VIDEO. S-a întîmplat dimineaţă, la ora meciului Nacional-Chapecoense. Mii de oameni au luat cu asalt site-ul clubului, pentru a dona bani

UPDATE: ora 19:57 / Siteul echipei Chapecoense s-a blocat. Mii de oameni au intrat pentru a dona bani. Totul a plecat de la iniţitiva pe Facebook a lui Jorge Gloss, suporter al lui Gremio, care a...
01.12.2016 | 20:04
VIDEO Sa intimplat dimineata la ora meciului NacionalChapecoense Mii de oameni au luat cu asalt siteul clubului pentru a dona bani
ADVERTISEMENT

UPDATE: ora 19:57 / Siteul echipei Chapecoense s-a blocat. Mii de oameni au intrat pentru a dona bani. Totul a plecat de la iniţitiva pe Facebook a lui Jorge Gloss, suporter al lui Gremio, care a invitat lumea să ajute la refacerea clubului prin donaţii: ” Puteţi face  mai mult decît să postaţi despre Chape. După tragedie clubul trebuie să continue să existe. Vor trebui făcute eforturi mari pentru a fi reconstruit. Mai mult, familiile victimelor au nevoie de ajutor. Dacă vreţi să faceţi o faptă bună, intraţi pe site-ul lor şi înscrieţi-vă pentru a vedea contul care îl au. Donaţi lunar între 16 şi 185 de dolari. Brazilia e alături de Chape.”

Moartea în accidentul aviatic din Columbia a majorităţii jucătorilor echipei braziliene Chapecoense, precum şi a staffului tehnic şi administrativ, a jurnaliştilor aflaţi la bord şi a unora dintre membrii echipajului, în total 71 de persoane, continuă să producă scene absolut emoţionante de solidaritate.

ADVERTISEMENT

Ceea ce s-a petrecut în noaptea de miercuri spre joi la Medellin, acolo unde brazilienii trebuiau să joace prima manşă a finalei Copa Sudamericana în compania lui Atletico Nacional, este absolut fantastic.

La ora cînd trebuia să aibă loc marele meci, o sută cincizeci de mii de suporteri columbieni se aflau pe străzi, îndreptîndu-se spre stadion, care s-a umplut în cîteva minute, lăsînd în afara zidurilor o mare de oameni care nu au mai putut intra.

ADVERTISEMENT

A fost o manifestare de omagiu fabuloasă, cu 71 de porumbei care s-au înălţat spre cer, simbolizînd sufletele celor plecaţi dintre noi. În acelaşi timp, în Brazilia, la Chapeco fanii au umplut şi ei stadionul, realizînd de la distanţă o înfrăţire cu suporterii columbieni pe care numai astfel de momente tragice o pot aduce în vieţile oamenilor.

5wrra5wn4gh4t4eadar6wxvtk

Veteranul se va retrage

Unul dintre cei care nu a făcut deplasarea cu echipa este veteranul lotului, portarul Nivaldo, în vîrstă de 42 de ani.

ADVERTISEMENT

Acesta trebuia să facă parte inţial din delegaţie, dar antrenorul Caio Junior s-a răzgîndit în ultima clipă. cerîndu-i să rămînă acasă.

Motivul l-a reprezentat dorinţa tehnicianului de a-l introduce între buturi pe Nivaldo la următoarea partidă de acasă, din campionat, cu Atletico Mineiro, pentru ca acesta să fie meciul 300 al carierei sale şi să aibă posibilitatea de a fi omagiat de fani, după cei şapte ani petrecuţi la Chapeco. Cu ochii în lacrimi, veteranul goalkeaper a declarat că această tragedie l-a marcat profund şi a decis să atîrne imediat ghetele în cui.

ADVERTISEMENT

“Ajutor, ne prăbuşim”

Au fost făcute public înregistrările de la ultimele conversaţii dintre pilotul Miguel Quiroga şi autorităţile de control aviatic din Columbia.

Pilotul cere disperat permisiunea şi culoare de aterizare, întrucît are defecţiuni la sistemul electronic şi e pe cale să rămînă fără combustibil. Răspunsul turnului de control a fost că avionul nu poate fi depistat pe sistemul radar, pentru a i se da coordonatele pentru aterizare de urgenţă.

brazilian-football-team-chapecoense-players-with-pilot

Ultimele cuvinte ale pilotului au fost: “Ajutor, ne prăbuşim. Daţi-ne urgent coordonatele de aterizare”. Apoi legătura s-a întrerupt brusc şi avionul s-a prăbuşit.  Un expert în aviaţie a declarat că era un miracol ca unui avion de dimensiuni atît de mici să îi poată ajunge cantitatea de combustibil pec care o avea în rezervor.

Li se cere să joace în două săptămîni!

Pare o glumă proastă, dar nu e decît o tristă realitate asupra modului în care tocmai preşedintele federaţiei braziliene, Marco Polo del Nero, înţelege să gestioneze situaţia din fotbalul cariocas după această tragedie.

marco-polo-del-nero-e1433357325659

El a cerut actualului preşedinte interimar de la Chapecoense, Ivan Tozzo, să facă tot posibilul ca pînă la jumătatea lunii decembrie echipa să joace meciurile care le mai avea de susţinut în Cupa Braziliei şi în campionat. “Va fi o mare sărbătoare” şi-a motivat capul federaţiei decizia, Tozzo considerînd- o nebunie, întrucît nu are de unde să facă rost măcar de 11 jucători.

Răspunsul lui Del Nero e fără replică: “Din cei care nu au făcut deplasarea şi din jucătorii de la tineret”. Marco Polo DeNero se află sub investigaţii FBI pentru corupţie în organizarea CM 2014, din această cauză el rămînind în ţară de un an şi jumătate, de frică să nu fie arestat.

În altă ordine de idei, fostul internaţional argentinian Juan Riquelme a fost rugat de prieteni să revină, la 38 de ani, pentru a juca măcar cîteva luni la Chapecoense. “Mă gîndesc serios asupra acestei variante, mai ales că dacă o voi face nu voi pretinde nici un ban”.

ADVERTISEMENT