News

Video. Pod prăbușit în India. Cel puțin 132 de morți și zeci de răniți. E incredibil cum s-a întâmplat. Update

Autoritățile statului Gujarat (India) sunt în alertă după ce un pod suspendat s-a prăbușit duminică și a cauzat moartea a cel puțin 60 de persoane și rănirea altor 70.
31.10.2022 | 10:53
Video Pod prabusit in India Cel putin 132 de morti si zeci de raniti E incredibil cum sa intamplat Update
În imaginile cu podul prăbușit în India apar niște indivizi care lovesc cablurile de susținere. Foto: commons.wikimedia.org, captură YouTube – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT
31-10-2022
08:55

Ultimele informații ale autorităților din India arată că dintre cele câteva sute de persoane care se aflau pe pod, cel puțin 132 au murit

Poliţia locală din statul Gujarat (India) a transmis recent că bilanțul negru înregistrat în urma prăbușirii podului suspendat a ajuns la 132 de morți. Potrivit Agerpres, 500 de persoane participau la o sărbătoare religioasă pe şi în jurul podului când cablurile care îl susţineau au cedat.

Până acum am recuperat 132 de cadavre. Este probabil ca bilanţul să continue să crească pe măsură ce operaţiunile de căutare continuă“, a declarat șeful poliţiei orașului Morbi, P. Dekavadiya.

În același context s-a aflat că 130 de persoane au fost salvate. Podul care s-a prăbușit duminică seara a fost construit peste râul Machchhu din Morbi, oraş situat la aproximativ 200 de kilometri vest de Ahmedabad, principalul oraş din statul Gujarat.

Podul cu o lungime de 233 de metri a fost construit în epoca colonială britanică și a fost redeschis în urmă cu doar patru zile, după şapte luni în care a fost reparat.

Oamenii au căzut unii peste alţii când s-a rupt podul. Se adunaseră pentru ritualuri organizate cu prilejul festivalului Diwali. Sunt mulţi copii şi femei printre victime“, a spus un martor.

 

De asemenea, din cauza prăbușirii podului din India, au fost raportați zeci de răniți și persoane dispărute. Printre cei care au murit s-au aflat și mulți copii, conform ultimelor informații ale presei din India.

Imagini cutremurătoare cu podul prăbușit în India

Din păcate, aproximativ 400 de persoane se aflau pe podul suspendat în momentul prăbușirii. Astfel, echipele de salvare care intervin la fața locului au motive să creadă că bilanțul negru va fi și mai mare.

ADVERTISEMENT

Șaizeci de decese au fost confirmate până în prezent, din păcate“, a declarat deputatul Mohan Kundariya cu privire la tragedia care a îndoliat India, țară cu o populație de peste un miliard de persoane.

Această tragedie este greu de explicat, mai ales că podul suspendat din Morbi a fost închis șase luni pentru reparații și a fost redeschis săptămâna trecută.

ADVERTISEMENT

Potrivit theguardian.com, televiziunile din India au difuzat imagini dramatice, în care puteau fi văzute zeci de persoane care se agățau cu disperare de cablurile rupte. În același context, alți indieni înotau spre mal, încercând să se salveze.

Primele reacții ale premierului indian

Podul istoric de 230 de metri a fost construit în timpul dominației britanice din secolul al XIX-lea. Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi – care se află în Gujarat, statul său natal, pentru o vizită de trei zile -, a declarat că i-a dat instrucțiuni ministrului șef al statului să mobilizeze urgent echipe pentru operațiunea de salvare.

ADVERTISEMENT

Sunt profund întristat de tragedia prăbușirii podului suspendat din Morbi. Operațiunile de ajutor și salvare sunt în curs de desfășurare. Sistemul de intervenție de urgență a fost instruit să organizeze îngrijirea imediată a răniților.

Sunt în contact permanent cu administrația districtului în această privință“, a declarat ministrul șef al statului Gujarat, Bhupender Patel.

ADVERTISEMENT

Anterior, pe 14 octombrie 2022, peste 40 de turiști au fost salvați de la cascadele Dudhsagar din sudul statului Goa, după ce un pod de cabluri s-a prăbușit din cauza ploilor abundente, conform economictimes.indiatimes.com.

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: