News

Video. Poliția a confiscat o trotinetă care prinde 120 km/h. Cum arată ”bestia”

Poliția din Elveția a confiscat o trotinetă electrică, capabilă să circule cu viteze de 120 km/h. Motivul confiscării a fost, totuși, altul. Trotinetele nu pot circula cu viteze mai mari de 20 km/h.
14.07.2022 | 21:34
Video Politia a confiscat o trotineta care prinde 120 kmh Cum arata bestia
Trotinetă care circulă cu 120 km/h, confiscată de polițiști. Foto: Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Viteza maximă permisă pentru trotinete electrice este de 20 kilometri la oră, producătorii având obligația să limiteze trotinetele la această vteză.

Poliția din Elveția a confiscat o trotinetă ”bestie”

Cu toate acestea, prin construirea unui motor de 4.000 de wați, în condițiile în care 500 de wați e limita legală, proprietarul acestei trotinete a atins viteze extrem de periculoase.

ADVERTISEMENT

Bărbatul în vârstă de 23 de ani a fost oprit și sancționat în sudul Elveției, în Brig-Glis. Interesant, nu viteza trotinetei electrice le-a dat bătăi de cap polițiștilor ci unele probleme la luminile de semnalizare, potrivit Newsweek.ro.

Ulterior, potrivit presei din Elveția, polițiștii au fost șocați să vadă că trotineta fusese modificată pentru a prinde o astfel de viteză incredibilă.

ADVERTISEMENT

În România, noul domeniu al trotinetelor nu era reglementat până în 2021. Cu toate acestea, nu toți ”trotinetiștii” respectă regulile.

“Principalele reguli de circulaţie aplicabile conducătorilor de trotinete electrice constau în obligativitatea de a circula numai pe pista pentru bicicletă atunci când aceasta există, fiind interzisă circulaţia acestora pe trotuar.

ADVERTISEMENT

Acestea trebuie conduse numai pe un singur rând atunci când circulă pe drumurile publice, iar conducătorii de trotinete electrice au obligaţia de a avea asupra lor actul de identitate”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Cazurile în care conducătorii de trotinete folosesc trotuarul și se deplasează cu viteză, încurcând pietonii, sunt dese în România, semn că legislația nu a fost înțeleasă de toată lumea, sau este ignorată.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, accidentele cu trotinete implicate sunt în creștere în România. Mai mult, industria închirierii de trotinete a înflorit în marile orașe, însă și aceasta agasează uneori populația și există dese plângeri împotriva acestui mijloc de transport, sau cel puțin a modului în care e folosit de teribiliști.

Bucureștiul a ajuns chiar să interzică depozitarea acestor trotinete în mai multe locuri cheie din Capitală, în caz contrar existând amenzi de 500 de lei pentru persoane fizice, sau mult mai mari pentru compania care se ocupă de închirierea lor.

ADVERTISEMENT