Pariuri sportive

VIDEO / Portarul învins de Adrian Ilie la mondialul din 1998 va merge şi acum la un alt turneu final, după 16 ani!

Faryd  Camilo Mondragon Ali are toate şansele să devină cel mai vîrstnic jucător din istoria turneelor finale de campionat mondial. În etate de 42 de ani Mondragon apără în prezent buturile...
07.02.2014 | 16:52
VIDEO  Portarul invins de Adrian Ilie la mondialul din 1998 va merge si acum la un alt turneu final dupa 16 ani
ADVERTISEMENT

Faryd  Camilo Mondragon Ali are toate şansele să devină cel mai vîrstnic jucător din istoria turneelor finale de campionat mondial. În etate de 42 de ani Mondragon apără în prezent buturile echipei Deportivo Cali, deşi foarte mulţi jucători de mult şi-au încheiat activitatea competiţională.

Recordman, cu 6 prezenţe în preliminarii de CM

Mondragon este deja un fenomen, prin faptul că a devenit primul fotbalist participant la şase preliminarii de CM, începînd cu anul 1993. Cea mai mare perioadă de timp din îndelungata sa carieră a petrecut-o la Galatasaray, unde a jucat între 2001-2007, prinzînd şi finalul de carieră al lui Gheorghe Hagi. Cu Hagi fusese adversar în grupă la turneul final al CM 1998. Mondragon a declarat că va merge în Brazilia nu pentru a face turism, ci pentru a juca măcar un meci.

ADVERTISEMENT

A luat un supergol de la Adrian Ilie

România a întîlnit în două rînduri Columbia la turnee finale de CM, ediţii consecutive, 1994 şi 1998, ambele partide încheindu-se cu succesul tricolorilor, care au acelaşi culori la echipament precum columbienii, roşu-galben şi albastru. În 1994 a fost 3-1, dar în poarta Columbiei se afla Cordoba. În 1998 a fost rîndul lui Mondragon să cunoscă precizia atacului nostru, cu Adrian Ilie înscriindu-i un gol de generic TV despre care columbianul a spus “că nici dacă erau doi portari nu îl puteau apăra şi că a fost una dintre cele mai frumoase execuţii care le-a văzut din acel unghi foarte greu”. Acel 1-0 i-a ajutat pe fotbaliştii lui Puiu Iordănescu să pornească bine grupa, pe care au cîştigat-o. Columbia a fost eliminată, deşi tocmai Mondragon a fost declarat de către Franz Beckenbauer drept cel mai bun portar al grupelor CM Franţa 1998.

53de meciuri are Faryd Mondragon  la naţionala Columbiei, pentru care joacă de mai bine de 20 de ani

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO GOL ADRIAN ILIE