News

Video. Potop în Caraș-Severin: mașini luate de viitură, străzi și case inundate. Ce transmit autoritățile

Sunt inundații devastatoare în județul Caraș-Severin, acolo unde mașinile au fost luate de viitură, iar mai multe străzi și case au fost afectate.
29.05.2023 | 18:51
Video Potop in CarasSeverin masini luate de viitura strazi si case inundate Ce transmit autoritatile
Potop în Caraș-Severin: mașini luate de viitură, străzi și case inundate. Colaj Fanatik.ro/ Sursa foto: Captură Youtube Reper 24
ADVERTISEMENT

Potop în județul Caraș-Severin, luni după-amiază, după ce precipitațiile abundente au dus la apariția inundațiilor pe mai multe străzi din orașul Reșita. De asemenea, mai multe mașini au fost luate de viitură.

Potop în Caraș-Severin: inundații devastatoare, mașini luate de viitură

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, la această oră se acționează în mai multe zone din Resița, unde există străzi și case inundate în urma ploilor. Pompierii acționează pentru evacuarea apei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ISU anunță că au fost suplimentate echipajele de intervenție, având în vedere avertizările din partea hidrologilor. „La nivelul județului Caraș-Severin s-au suplimentat efectivele cu personal din turele libere pentru gestionarea situației actuale, în contextul fenomenelor meteorologice avertizate.

În momentul de față, echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița acționează în mai multe locații din municipiu și cartierele aparținătoare pentru evacuarea apei din mai multe gospodării.

ADVERTISEMENT

În prezent se acționează cu 4 motopompe în următoarele locații: patru străzi din municipiul Reșița, trei străzi din cartierul Țerova, cartierul Doman, cartierul Secu. Pana în prezent nu sunt persoane în pericol”, a anunțat ISU Caraș-Severin.

Cod portocaliu de inundații emis de INHGA

Amintim că Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis un cod portocaliu de inundații, valabil până în această seară la ora 22:00. Potrivit specialiștilor, avertizarea este în vigoare pentru râurile din „bazinele hidrografice Bârzava – bazin amonte S.H. Moniom și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Moniom – amonte S.H. Gătaia, județele Timiș și Caraș – Severin”.

ADVERTISEMENT

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație”, au precizat reprezentanții INHGA.

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteo cod galben, care iese din vigoare în această seară, la ora 23:00. ANM a transmis că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în mai multe zone ale țării.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, regiunile vizate de atenționarea de vreme rea sunt Banatul, Crișana, Oltenia, Dobrogea, dar și vestul Transilvaniei și sud-estul Munteniei. În zonele menționate vor fi ploi torențiale, grindină, vânt puternic și descărcări electrice.

ADVERTISEMENT