Fotbal international

Premiile FIFA “The Best 2017”. Ronaldo şi Zidane, marii câştigători

UPDATE. Cristiano Ronaldo a fost desemnat marele câştigător al trofeului FIFA "The Best 2017", în gala desfăşurată la Londra, învingându-i pe Lionel Messi şi pe Neymar, ocupanţii locurilor...
24.10.2017 | 11:55
Premiile FIFA The Best 2017 Ronaldo si Zidane marii castigatori

UPDATE. Cristiano Ronaldo a fost desemnat marele câştigător al trofeului FIFA “The Best 2017”, în gala desfăşurată la Londra, învingându-i pe Lionel Messi şi pe Neymar, ocupanţii locurilor 2 şi 3. Premiul i-a fost înmânat de două nume uriaşe ale fotbalului mondial: Diego Maradona şi Ronaldo Nazario!

CR7 a fost vizibil emoţionat de noul trofeu individual cucerit: “A fost un an extraordinar. Datorită echipei am câştigat trofee atât la nivel colectiv, cât şi individual. Le mulţumesc familiei mele, soţiei mele şi fiului meu… Am devenit din nou tată… Sunt foarte fericit, sunt într-un moment unic al carierei mele. Le mulţumesc tuturor celor care m-au votat şi nu vreau să îi uit pe Leo Messi şi pe Neymar! Le mulţumesc celor de la Real Madrid, fanilor, colegilor, preşedintelui, fără de care nu aş fi putut câştiga acest premiu“, a spus Cristiano Ronaldo.

Premiul pentru cel mai bun antrenor al anului 2017 a fost câştigat tot de un “galactic”. Lui Zinedine Zidane i s-au recunoscut meritele pentru performanţa unică de a apăra trofeul Ligii Campionilor.

Premiul “Puskas Award”, distincţie oferită pentru cel mai frumos gol al anului i-a revenit lui Olivier Giroud. Atacantul francez a marcat împotriva lui Crystal Palace folosind un procedeu care este recunoscut cu numele de “lovitura scorpionului”. Golul a fost înscris chiar în prima zi a anului, în meciul Arsenal-Crystal Palace 2-0. Pe podium s-au clasat Deyna Castellanos şi Oscarine Masuluke.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Premiile FIFA “The Best 2017” au loc luni, 23 octombrie, la Londra. Gala are loc la London Palladium, legendara scenă de concerte şi spectacole pe care au urcat artişti de renume precum Frank Sinatra, Louis Armstrong, Dean Martin, Sammy Davies Jr, Judy Garland sau The Beatles.

Premiul pentru cel mai bun fotbalist al planetei, în viziunea Federaţiei Internaţionale de Fotbal, va fi acordat unuia dintre Cristiano Ronaldo, Lionel Messi sau Neymar. Gala va fi prezentată de Idris Alba, unul dintre cei mai cunoscuţi actori britanici. Înainte să înceapă gala, Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi s-au salutat cordial. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Ce premii acordă FIFA la “The Best 2017”

La gala de luni seară, FIFA va premia şi cea mai bună jucătoare de fotbal feminin, o categorie la care aspiră tânara venezueleană Deyna Castellanos, veterana americană Carli Lloyd şi olandeza Lieke Martens. Premiile “The Best 2017” sunt încercarea Federaţiei Internaţionale de Fotbal de a se distanţa de “Balonul de Aur”, premiu decernat de France Football.

La aceeaşi gală, pe lângă premiul pentru cel mai bun fotbalist, vor mai fi premiaţi cel mai bun portar, cel mai bun antrenor, cel mai frumos gol al anului, “Premiul Puskaş” şi premiul pentru cel mai frumos moment creat de fani. “FIFA Puskas Award” a fost cucerit de Olivier Giroud.