News

VIDEO Preot din Canada, înjunghiat în timpul slujbei! Suspectul, de origine română

23.03.2019 | 18:16
VIDEO Preot din Canada injunghiat in timpul slujbei Suspectul de origine romana

Tragedie în Canada. Un preot a fost înjunghiat chiar în timp ce se afla în fața congregației sale și oficia o slujbă transmisă în direct la televiziune. Incidentul a avut loc la cea mai mare biserică din țară. Potrivit informațiilor furnizate de anchetatori, suspectul ar fi de origine română.

Preot, înjunghiat chiar în timpul slujbei. Momentul a fost transmis la TV

Pe imaginile difuzate de un post catolic de televiziune și preluate ulterior de rețeaua CTV, se poate observa cum un individ purtând blugi, hanorac și o șapcă albă se apropie de preotul Claude Grou de la Oratoriul St. Joseph din Montreal.

Cei 60 de credincioși prezenți la slujbă sunt de-a dreptul îngroziți și urmăresc înmărmuriți scena cutremurătoare, care pare desprinsă dintr-un film sângeros. Individul îl fugărește pe preotul de 77 de ani în jurul altarului, pentru ca mai apoi să-l înjunghie cu un cuțit, profitând de neatenția feței bisericești, care se împiedică și cade la podea.

Scene terifiante într-o biserică din Canada
Scene terifiante într-o biserică din Canada

Scene de groază într-o biserică din Canada. Suspectul ar fi de origine română

Adele Plamondon, martoră a cutremurătorului incident, a  povestit pentru Radio Canada că preotul, care din fericire a scăpat doar cu răni ușoare, era gata să citească din evanghelie, moment în care „un bărbat a scos un cuţit şi a fugit înspre el ca să-l înjunghie”.

Pe filmare se poate observa cum preotul reușește să se ridice și privește de-a dreptul șocat, în timp ce câțiva paznici îl imobilizează pe atacator. Transportat în cel mai scurt timp la spital, preotul se află în stare stabilă, potrivit medicilor.

În cea ce privește suspectul,a cărui identitate nu este cunoscută încă, acesta se va prezenta în fața instanței, urmând a fi judecat pentru fapta sa. Publicațiile canadiene speculează însă asupra identității individului.

Numele său ar fi Vlad Cristian Eremia, un bărbat de origine română care locuiește în Montreal. De asemenea, se pare că Eremia era șomer, declarând falimentul în 2016, din cauza datoriilor de peste 16,000 de dolari. De asemenea, bărbatul a fost achitat în urmă cu doi ani. într-un caz de hărțuire.