News

Video. Primele imagini cu momentul prăbușirii avionului miliardarului Dan Petrescu

Jurnaliștii italieni au publicat primele imaginii cu momentul prăbușirii avionului în care se aflau miliardarul român Dan Petrescu şi familia acestuia.
05.10.2021 | 19:34
Video Primele imagini cu momentul prabusirii avionului miliardarului Dan Petrescu
ADVERTISEMENT

Presa din Italia ​a publicat primele imagini cu momentul prăbușirii la Milano a avionului pilotat de miliardarul român Dan Petrescu.

Imaginile au fost surprinse de camera de bord a unei mașini aflate pe o șosea din apropierea locului tragediei.

ADVERTISEMENT

Reamintim că toate cele 8 persoane din avion au murit. Dintre acestea, 7 erau de origine română.

Primele imagini cu momentul prăbușirii avionului miliardarului român Dan Petrescu

Site-ul celor de la Corriere publică o serie de imagini în care sunt surprinse ultimele două secunde dinaintea impactului tragic.

Filmarea a fost surprinsă de o cameră de bord a unei mașini care traversa zona. În clip se poate vedea cum avionul pilotat de miliardarul Dan Petrescu, un Pilatus PC-12, pierde dintr-o dată din altitudine.

ADVERTISEMENT

Deși pilotul încearcă să redreseze aeronava, aceasta era mult prea jos pentru a mai putea evita impactul, unul de-a dreptul devastator.

Sursa citată notează că, după o analiză preliminară a imaginilor, nu se poate observa dacă avionul avea foc la bord sau dacă motorul era în flăcări.

ADVERTISEMENT


În prezent, imaginile sunt examinate de criminaliști care încearcă să verifice posibilitatea unui incendiu de motor. Oamenii legii din Italia fac acest demers după ce unii martori au susţinut că motorul era în flăcări înainte de a lovi clădirea peste care s-a prăbuşit.

Procurorii implicați în acest caz, Mauro Clerici și Paolo Filippini, analizează cu rezerve ipoteza unui incendiu la bord în timp. Ei așteaptă o posibilă confirmare al acestui aspect după analizele cutiei negre.

ADVERTISEMENT

Ultimele cuvinte ale miliardarului Dan Petrescu înainte de prăbușire

Conform presei din Italia, la circa 3 minute de la decolarea de pe aeroportul Linate din Milano, aeronava în care se afla miliardarul român Dan Petrescu și familia sa a început să devieze de la ruta stabilită și să transmită parametri anormali. Potrivit Corriere dela Sera, personalul turnului de control a luat legătura cu pilotul.

”De ce ai deviat de la traseu? Pentru a evita turbulențele?”, au întrebat controlorii de trafic. ”Nu”, a fost singurul răspuns al pilotului. Acest scurt dialog a avut loc când avionul începuse să piardă din altitudine.

Apoi, peste doar câteva secunde, avionul dispare de pe monitoare, fără a cere să se întoarcă de urgență pe aeroport.

ADVERTISEMENT
Tags: