News

VIDEO. Primul robot antitero creat special pentru atac, lansat de israelieni

Vizibilitate la 360 de grade, pregatire ireprosabila, tinta perfecta si un pistol Glock indreptat mereu asupra inamicului - acestea sunt atuurile lui Dogo, un robot militar creat de firma israeliana...
10.05.2016 | 20:00
VIDEO Primul robot antitero creat special pentru atac lansat de israelieni
ADVERTISEMENT

Vizibilitate la 360 de grade, pregatire ireprosabila, tinta perfecta si un pistol Glock indreptat mereu asupra inamicului – acestea sunt atuurile lui Dogo, un robot militar creat de firma israeliana General Robotics.

Dogo nu cantareste mai mult de 12 kg, poate sa se infiltreze in cladiri ocupate de inamici de unul singur sau in grup, iar pistolul Glock incorporat in armura sa este intotdeauna cu siguranta trasa, arata Defense News.

ADVERTISEMENT

Robotul militar a fost creat special pentru operatiunile antitero si este si primul robot tactic inarmat de dimensiunile sale. “Rudele” lui Dogo sunt fie unitati mici neinarmate, fie super-masini ucigase de 250 de kilograme care poarta rachete.

Dogo poarta in schimb un pistol Glock integrat in carcasa, care poate fi actionat de catre operatorul uman prin intermediul telecomenzii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, camerele sale video transmit catre soldati imagini din toate unghiurile, permitand astfel identificarea tintelor cu lejeritate.

“Niciun alt robot de pe piata nu este creat organic sa atace inamicul”, sustine Shahar Gal, vicepresedintele companiei General Robotics.

ADVERTISEMENT

Dogo vine echipat pana si cu difuzoare si poate fi folosit in negocieri pentru eliberarea ostaticilor.

Arma letala

Insa, robotelul de 12 kg nu este un mesager al pacii. Poate trage nu mai putin de 14 incarcatoare din pistolul sau.

ADVERTISEMENT

Alimentat cu baterii, Dogo poate intui cel mai bun traseu de parcurs, simtind scarile din calea sa, isi poate curata drumul de diverse obstacole si evolueaza fara zgomot in momentul in care patrunde intr-o camera cu teroristi.

Robotul este dotat cu sase camere video pentru orientare si alte doua camere special pentru a ochi tintele.

Pentru inceput, robotul va intra in dotarea unitatii antitero a politiei si a fortelor speciale ale armatei israeliene. “Sloganul nostru este: riscati-l pe Dogo, nu personalul uman”.

sursa:  business24.ro

ADVERTISEMENT