News

Video. Proteste în Ploieşti. Manifestanții sunt nemulțumiți de restricțiile impuse de autorități

Proteste în Ploieşti. Zeci de persoane și-au manifestat duminică, 21 noiembrie, nemulţumirile faţă de restricţiile impuse de autorități. Manifestanții au strigat ”Libertatea!”
21.11.2021 | 19:18
Video Proteste in Ploiesti Manifestantii sunt nemultumiti de restrictiile impuse de autoritati
ADVERTISEMENT

Duminică după amiază, zeci de oameni au ieșit pe străzile din centrul oraşului Ploieşti, pentru a-și exprima nemulțumirile față de restricțiile impuse de autorități.

Participanţii la protest au adus cu ei steaguri tricolore și icoane. Cei prezenți au scandat „Libertate! Libertate”. Aceștia au cerut să plece Raed Arafat, motivând „dacă nu mai e el, nu mai e nimica”, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

Unii dintre manifestanți au purtat mască sanitară de protecţie, alţii nu. Protestul de la Ploiești vine într-un weekend în care Europa a fost plină de manifestații anti-restricții.

Proteste la Ploiești împotriva restricțiilor Covid. Manifestanții au cerut „să plece Raed Arafat”

Organizatorii au adus cu ei boxe şi microfon. „Eu cred că, până la urmă, scopul acestei pandemii – şi bănuiesc că toţi îmi daţi dreptate –  este pierderea sufletelor”, a spus unul dintre cei care au luat cuvântul.

ADVERTISEMENT

La protestul de la Ploiești a participat şi un preot care a vorbit mulțimii.

Fiecare face cu trupul său ceea ce voieşte, dar nu împotriva legii lui Hristos. Pentru că trebuie să ştiţi ceea ce este scris cu litere de aur în Sfânta Scriptură, că trupurile noastre nu sunt ale noastre, sunt ale lui Hristos.

(…) Astăzi, nu mâine, astăzi şi acum, hic et nunc, cum ziceau latinii, este de mare importanţă să fim strâns uniţi, să nu fie între noi nici trădători, nici oameni fără socoteală, ci să fim uniţi ca într-un buchet de dumnezeiască milostenie.

ADVERTISEMENT

(…) Dacă veţi fi uniţi, nu vă va rupe nimeni, dacă veţi fi uniţi, nimic nu se va întâmpla în viaţa noastră fără voia lui Dumnezeu şi fără voinţa noastră”, le-a transmis preotul, conform sursei citate.

Proteste în toată Europa din cauza restricțiilor Covid

Au fost proteste în multe țări din Europa pe toată durata acestui weekend. După 2 ani de restricții, oamenii s-au săturat de restricții, carantină, dar și de certificatul verde.

ADVERTISEMENT

Exceptând scenele violente din Rotterdam, majoritatea protestelor au fost fără violență. Mii de oameni au fost prezenți și pe străzile din capitala Croației.

Austriecii au ieșit la rândul lor în număr mare, după ce a fost anunțat un nou lockdown începând cu luni, 22 noiembrie.

ADVERTISEMENT