News

Video. Raed Arafat oferă explicații privind pacienții decedați după transferul la spitalul Foișor

12.04.2021 | 18:06
Video Raed Arafat ofera explicatii privind pacientii decedati dupa transferul la spitalul Foisor
Raed Arafat oferă explicații privind pacienții decedați după transferul la spitalul Foișor. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Raed Arafat a oferit luni, 12 aprilie, explicații privind situația celor 3 persoane decedate după transferul la spitalul Foișor.

Un pacient care urma să fie transferat de la Spitalul Universitar la Spitalul Foişor a decedat în urma unui stop cardiac înainte de a fi preluat de ambulanţă, a anunţat şeful DSU. Alte două paciente au murit după transfer, în secţia ATI a unităţii medicale, a mai transmis secretarul de stat.

ADVERTISEMENT

“Primul aspect, referitor la o declarație făcută de unul dintre președinții Asociației Pacienților, care spune că trei pacienți ar fi decedat în timpul transferului către Spitalul Foișor. Inițial s-a lăsat de înțeles că trei pacienți care au decedat au fost dintre cei externați, ceea ce nu este adevărat. Dar nici faptul că trei pacienți au decedat în timpul transferului către Spitalul Foișor nu este adevărat”, a declarat Raed Arafat, conform Antena 3.

Raed Arafat, explicații privind pacienții decedați de la spitalul Foișor

”Situația este următoarea: din păcate au decedat trei pacienți: unul dintre ei înainte de a fi preluat cu ambulanța SMURD de la Spitalul Universitar, care a intrat în stop cardiac înainte de a fi preluat de ambulanță, fiind în stare critică.

ADVERTISEMENT

Alți doi pacienți, de sex feminin, în vârstă de 60 de ani și 83 de ani, din păcate au decedat la Spitalul Foișor, după ce au fost internate în secția de ATI. Prima a fost internată în data de 10 aprilie la ora 19.27 și decedată la data de 11 aprilie, iar cea de-a doua, a fost internată în data de 11 aprilie la ora 00.52 și a fost declarată decedată în data de 11 aprilie la ora 17.32.

Faptul că o persoană a intrat în stop cardiac înainte de a fi preluată și două paciente au decedat la ore după ce au fost internate în ATI, asta nu poate să fie imputat acțiunii de transfer al pacienților sau acțiunii de a prelua secția de ATI de la Foișor.

ADVERTISEMENT

(…) Aceste date demonstrează că era corectă decizia noastră și aveam nevoie de lărgirea capacității în terapie intensivă”, a declarat Raed Arafat, conform Antena3.

Raed Arafat: ”Avem de a-face cu o boală perfidă”

În clipul postat pe Facebook, secretarul de stat și-a prezentat scuze pentru ”aceste situații” și a explicată că avem de-a face cu o boală perfidă, o boală care se agravează rapid, o boală în care pacienții aflați în stare critică pot ajunge în stop cardiac rapid. ”Încercăm să salvăm cât mai multe vieţi”, a transmis Raed Arafat.

ADVERTISEMENT
Tags: