News

VIDEO răvășitor de la Clubul Colectiv, apărut la mai bine de 3 ani distanță! Cum a izbucnit, de fapt, incendiul

13.06.2019 | 17:58
VIDEO răvășitor de la Clubul Colectiv, apărut la mai bine de 3 ani distanță! Cum a izbucnit, de fapt, incendiul
În urmă cu mai bine de 3 ani, clubul Colectiv a fost mistuit de un incendiu devastator. Sursa foto:adevarul

Ies la iveală noi detalii în cazul incendiului din clubul Colectiv, la mai bine de 3 ani de la tragedia care a șocat întreaga suflare românească. Mai exact, a fost dată publicității o nouă filmare care surprinde, în detaliu scenele cumplite din noaptea de 30 septembrie 2015, când 64 de persoane au decedat, iar altele s-au ales cu răni grave.

Videoclip șocant, surprins în Clubul Colectiv. Cum a izbucnit incendiul

Imaginile video publicate în cursul zilei de joi de Lumea Justiției, au fost surprinse de una dintre camerele de supraveghere, aflată chiar pe containerul care era folosit pe post de intrare și ieșire din clubul Colectiv, locul în care până nu demult se afla vechea fabrică Pionierul.

La un moment dat, se poate observa cum tinerii încep să se agite și să alerge spre ieșire, în timp ce flăcările puternice par să îi urmărească. Teribilul incendiu s-a produs chiar în timpul unui concert al trupei Goodbye to Gravity, care își lansa noul album. Conform informațiilor cunoscute până în momentul de față, focul a fost provocat de artificiile folosite pe parcursul concert, efecte priotehnice care au dus la aprinderea buretelui poliuretanic uşor inflamabil, folosit pentru antifonare pe  stâlpii şi pereţii clădirii.

Procesul a fost reluat de la zero, după ce un judecător s-a pensionat

Autoritățile au demarat în scurt timp o anchetă, pentru a stabili cauzele exacte în care s-a produs tragedia, însă aceasta a rămas, cel puțin până în momentul de față, fără niciun rezultat. Mai mult decât atât, după mai bine de doi ani în care dosarul a fost plimbat de la o instanță la alta, judecătorul care se ocupa de această speță a ieșit la pensie, dosarul fiind reluat, practic, de la zero.

De altfel, magistratul care a preluat cazul a demarat deja procedura preliminară a audierilor, printre persoanele anchetate numărându-se și fostul primar al Sectorului 4 din București, Cristian-Popescu-Piedone.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri