Fotbal international

Video. Real Madrid – Juventus 2-0 în ultimul meci al turneului american pentru ambele echipe. Galacticii, la prima victorie

Real Madrid a învins cu scorul de 2-0 pe Juventus în ultimul meci al turneului american, obţinând astfel primul succes din cele trei partide susţinute.
31.07.2022 | 07:28
Video Real Madrid  Juventus 20 in ultimul meci al turneului american pentru ambele echipe Galacticii la prima victorie
Video. Real Madrid - Juventus 2-0 în ultimul meci al turneului american pentru ambele echipe. Galacticii, la prima victorie. Foto: Real Madrid Twitter
ADVERTISEMENT

Pe un stadion care ne face şi acum să ne tresalte inimile în amintirea acelui memorabil România – Columbia 3-1 de la World Cup 1994, Rose Bowl din Pasadena, înţesat până la maxim de spectatori, în special suporteri ai celor două echipe, s-a jucat duminică dimineaţa, ora 05:00 ora României meciul amical dintre Real Madrid şi Juventus, încheiat cu succesul galacticilor cu scorul de 2-0.

Meciul cu Juventus, repetiţia finală pentru Real Madrid înaintea Supercupei Europei de la Helsinki

Real Madrid şi-a dorit foarte mult această victorie care să îi ofere un moral ridicat înaintea primul meci oficial din sezonul 2022-2023 respectiv Supercupa Europei, care va fi găzduită de capitala Finlandei, Helsinki miercuri, 10 august şi în care va avea ca adversară pe Eintracht Frankfurt, formaţia care a câştigat surprinzător Europa League.

ADVERTISEMENT

De altfel, italianul Carlo Ancelotti a considerat acest ultim meci test al turneului american drept o ultimă şi importantă repetiţie înainte de Supercupa Europei, pentru că a anunţat că echipa pe care o va trimite pe teren cu Juventus va avea şanse în proporţie de peste 90 la sută să fie cea de start de la Helsinki.

Carlo Ancelotti a început cu echipa care a câştigat Champions League

Şi în primul unsprezece trimis pe teren pe Rose Bawl din Pasadena nu s-a regăsit nici unul dintre jucătorii nou veniţi în această vară, atât Rudiger cât şi Tchouameni începând partida de pe bancă. Ancelotti a trimis pe teren exact formaţia care câştiga a 14-a oară Cupa Campionilor, învingând pe Liverpool, poate şi în semn de respect pentru acei jucători.

ADVERTISEMENT

Juventus l-a prezentat în apărare, alături de veteranul Bonucci, pe brazilianul Bremer, transferat de urgenţă de la vecina Torino, după plecarea olandezului Mathijs de Ligt, pentru 75 milioane euro, la Bayern Munchen şi a altui veteran, Giorgio Chiellini la Los Angels FC. În prima echipă a mai apărut o altă achiziţie, Angel di Maria dar nu şi mijlocaşul Paul Pogba, grav accidentat şi care din acest motiv probabil că nu va mai juca până în 2023, ratând prezenţa cu Franţa la CM din Qatar.

Juventus era neînvinsă pe pământ american până la acest meci

Real Madrid pierduse cu 1-0 El Clasico în compania Barcelonei, meci la care a lipsit golgeterul Karim Benzema, făcuse apoi 2-2 cu America Ciudad de Mexico, goluri Benzema şi Hazard. Juventus a învins cu 2-0 pe Guadalajara şi a remizat, 2-2 cu Barcelona, deci era neînvinsă la ora partidei cu un Madrid care nu bătuse pe nimeni.

ADVERTISEMENT

A fost un meci mult mai uşor pentru Real Madrid decât ar fi părut la început. Benzema a marcat după doar 12 secunde de la fluierul de început dar s-a aflat în ofsaid şi golul a fost corect nevalidat. La 0-0 Juve a avut şansa sa,  dar lovitura liberă a lui Bonucci a întâlnit transversala porţii lui Courtois.

Benzema şi Asensio au adus victoria pentru Real Madrid

Primul gol al ibericilor a venit în minutul 19, când Danilo l-a faultat în careu pe Vinicius şi Benzema l-a învins pe Perin de la punctul cu var, deşi portarul italian a intuit direcţia şutului şi a plonjat acolo. Lovitura decisivă a dat-o în minutul 69 Asensio, intrat în a doua repriză, după o superbă acţiune a belgianului Eden Hazard.

ADVERTISEMENT

Vezi aici VIDEO Real Madrid – Juventus

Italienii au reclamat şi ei neacordarea unui penalty la un atac neregulamentar al lui Militao asupra lui Di Maria în prima repriză, dar jocul a continuat. Reluările au confirmat comiterea abaterii centralului madrilen, care a avut noroc nefiind penalizat cu lovitură de la 11 metri, aşa cum ar fi fost firesc.

REAL MADRID (4-3-3): Courtois –  Carvajal, Militao, Alaba, Mendy –  Casemiro, Kroos, Modric –  Vinicius, Valverde and Benzema. Antrenor: Carlo Ancelotti

JUVENTUS (4-3-3): Perin – Danilo, Bremer, Bonucci, Alex Sandro – Fagioli, Zakaria, Locatelli – Di Maria, Kean and Vlahovic. Antrenor: Max Allegri

 

 

 

 

ADVERTISEMENT