News

Video. Reglare de conturi, în stil mafiot, la Paris. O persoană a murit, patru sunt rănite

O persoană a murit, după ce a fost împușcată mortal la Paris. Alte patru persoane au fost rănite, într-o reglare de conturi. Unul dintre atacatori a fost imobilizat de trecători.
19.07.2022 | 09:53
Video Reglare de conturi in stil mafiot la Paris O persoana a murit patru sunt ranite
Răfuială de conturi la Paris. Foto: Captură Twitter
ADVERTISEMENT

Atacul armat s-a produs în jurul orei 21:35, ora locală. Potrivit martorilor, doi bărbați au coborât dintr-o mașină și au împușcat două persoane așezate pe terasa unui bar situat pe strada Popincourt, din arondismentul 11.

Răfuială în stil mafiot la Paris, o persoană a murit

Potrivit Stirile Pro TV, polițiștii au arestat unul dintre criminali, în timp ce al doilea a fugit. ”Am văzut sosind o maşină, au ieşit cu o armă, aş zice că a fost un pistol-mitralieră sau un Kalaşnikov, au tras şi au plecat”, a declarat managerul unui restaurant din zonă.

ADVERTISEMENT

”Am avut timp să spun personalului să intre înăuntru. Toată lumea a fugit. A durat 20-30 de secunde. Am înţeles imediat că este vorba de o reglare de conturi şi că celelalte restaurante nu vor fi afectate”, a completat bărbatul.

Conform primelor probe strânse de polițiști, persoanele rănite nu păreau a fi fost rănite de gloanțe. Anchetatorii vor face cercetări pentru ”omucidere voluntară şi tentativă de omucidere voluntară”.

ADVERTISEMENT

”Un atac armat care a avut loc în această seară s-a soldat cu un mort şi patru răniţi într-un bar din Chicha, de pe strada Popincourt. Niciun element în acest stadiu nu face posibilă cunoaşterea cauzelor acestui act barbar.

Clienţii barului l-au prins pe unul dintre cei doi agresori, iar celălalt a reuşit să fugă”, a primarul arondismentului 11, Francois Vauglin.

ADVERTISEMENT

Primarul a dat asigurări că „poliția națională caută foarte activ al doilea suspect”. Între timp, o unitate medico-psihologică va fi pusă la dispoziția martorilor și rezidenților, conform lui Vauglin.

Ministrul Clement Beaune a făcut apel la ”mobilizarea totală în vederea salvării victimelor şi arestarea vinovaţilor”. Totodată, Beaune a transmis ”imensa tristețe și furie” față de acest incident.

ADVERTISEMENT

Locuitorii din Paris trec cu greu peste atacurile teroriste din ultimul deceniu, în special cel din 2015, astfel că orice incident de acest tip este tratat cu maximă strictețe și toleranță zero de către autorități.

ADVERTISEMENT
Tags: