Fotbal international

VIDEO. Hamilton şi Rosberg se acroşează încă din 2004. ”Episodul 4” s-a difuzat în Austria!

Rivalitatea dintre Lewis Hamilton şi Nico Rosbeg a atins cote maxime în 2016. Pilotul neamţ se află la conducerea clasamentului general, în timp ce campionatul mondial în exerciţiu a dus mai...
05.07.2016 | 12:53
VIDEO Hamilton si Rosberg se acroseaza inca din 2004 Episodul 4 sa difuzat in Austria
ADVERTISEMENT

Rivalitatea dintre Lewis Hamilton şi Nico Rosbeg a atins cote maxime în 2016. Pilotul neamţ se află la conducerea clasamentului general, în timp ce campionatul mondial în exerciţiu a dus mai tot sezonul o cursă de urmărire, avînd în dese rînduri probleme mecanice.

Nici măcar rivalitatea anilor 80′ între Ayrton Senna şi Alain Prost, coechipieri la McLaren, n-a fost la fel nocivă. Toto Wolff, directorul executiv al Mercedes, a fost tranşant după episodul consumat în Marele Premiu al Austriei. “În Barcelona, am luat totul mai uşor, pentru că fuseseră 30 de curse fără o ciocnire. În naivitatea mea, mi-am spus că e OK, şi-au învăţat lecţia, au văzut consecinţele şi nu se va repeta. Dar acum trebuie să analizez toate opţiunile existente pentru a ţine situaţia sub control. Coliziunea din Austria a fost un act necugetat, lipsit de creier! M-am săturat!”, a spus Wolff. Incidentele petrecute de-a lungul timpului pot fi catastrofale pentru Mercedes. Capitolul imagine deja a suferit foarte mult. Sponsorii echipei sînt şi ei nemulţumiţi, iar sezonul viitor ar putea investi mai puţin bani ca de obicei. Aşadar, Toto Wolff are toate motivele să fie nervos pe cei doi angajaţi ai săi.

ADVERTISEMENT

Acroşajele între Rosberg şi Hamilton au o istorie lungă. Primul astfel de episod s-a consumat în 2004, cînd cei doi concurau în Formula 3. A continuat în 2014, în Marele Premiu al Belgiei. 2016 a produs deja al 3-lea şi al 4-lea episod!

Primul episod – ”pilot”. Formula 3 (2004)
* Lewis Hamilton şi Nico Rosberg aveau 19 ani atunci. Neamtul conducea cursa din Macau, însă o pată de ulei lasată pe pistă l-a făcut să piardă controlul. Hamilton, aflat în imediata apropiere, a avut şi el aceeaşi soartă.

ADVERTISEMENT

Episodul 2. Accidentul de la Spa-Francorchamps (2014)
* A fost primul incident dintre cei doi de cand sunt coechipieri la Mercedes. Atunci Rosberg l-a acroşat pe Hamilton, britanicul fiind nevoit să abandonze.

Episodul 3. Accidentul din Marele Premiu al Spaniei (2016)
* Cel mai spectaculos incident dintre cei doi a avut loc chiar în primul viraj. Rosberg a întîmpinat o problemă în timp ce se afla în faţa lui Hamilton. A fost nevoit să ajusteze ceva la maşină, timp în care britanicul a văzut o posibilă breşă. Rosberg s-a uitat în oglindă şi l-a forţat pe coechipierul său să iasă în decor. Oficialii cursei n-au luat nici o acţiune împotriva celor doi, menţionînd că a fost un accident normal de cursă.

ADVERTISEMENT

Episodul 4. Accidentul din ultimul tur al Marelui Premiu din Austria
* Cei doi piloţi s-au acuzat reciproc după ultimul accident izbucnit între ei. Stewarzii au decis că neamţul a fost cel care a greşit. Rosberg a fost penalizat cu 10 secunde după acest incident.

“Cu siguranţă e o dezamăgire foarte mare. Eram destul de sigur că voi câştiga. În ultimul tur, frânele mele s-au încins, ceea ce a făcut lucrurile mai dificile. Cu toate acestea, încă mă aflam într-o poziţie bună pentru a mă apăra, aveam interiorul şi am fost foarte surprins că Lewis a decis să vireze”, a declarat Rosberg. Neamtul mai are 11 puncte avans în faţa coechipierului său, în clasamentul general.

ADVERTISEMENT

Am lăsat destul loc, nu am încercat să-l blochez. A făcut o greşeală şi a intrat în mine. Sunt fără vină în ceea ce s-a întâmplat“, s-a apăratHamilton.

ADVERTISEMENT