News

Video. Scandal în Parlament. Un deputat AUR, la un pas de bătaie cu un coleg de la PSD. George Simion a stins lumina

Scandal uriaș, marți, în Parlament. Un deputat AUR și unul al PSD au fost la un pas de bătaie, în Comisia de Muncă din Camera Deputaților. George Simion a fost și el în prim-plan.
27.09.2022 | 14:26
Video Scandal in Parlament Un deputat AUR la un pas de bataie cu un coleg de la PSD George Simion a stins lumina
Scandal în Parlament pe tema majorărilor de salarii pentru primari și parlamentari. Doi deputați de la AUR și PSD, la un pas de bătaie. Sursa foto: colaj Fanatik / capturi Facebook
ADVERTISEMENT

Marți, la Comisia de Muncă din Camera Deputaților, unde s-a dezbătut proiectul de lege privind salariile demnitarilor, a fost un scandal uriaș.

Scandal în Parlament pe tema majorărilor de salarii pentru primari și parlamentari. Doi deputați de la AUR și PSD, la un pas de bătaie

Parlamentarii s-au certat în momentul în care au fost dezbătute amendamentele privind salariile demnitarilor și primarilor.

ADVERTISEMENT

În sală au fost reprezentanții tuturor formațiunilor politice. După mai multe schimburi dure de replici, între deputatul PSD Gabriel Zetea și doi parlamentari AUR, George Simion și Dan Tănasă, a izbucnit un scandal de proporții.

Simion și Tănasă s-au certat cu deputatul PSD Gabriel Zetea, făcându-l pe acesta ”mincinos”. La un moment dat, social-democratul s-a ridicat furios și s-a îndreptat către Dan Tănasă.

ADVERTISEMENT

Cei doi, despărțiți cu dificultate de George Simion, care în paralel transmitea și online evenimentul, pe Facebook, au fost la un pas de bătaie.

Într-un final, aleşii s-au răzgândit și nu mai măresc salariile tuturor demnitarilor, ci doar primarilor. În final, amendamentul a primit raport favorabil şi va merge la plen: 25 voturi pentru, 12 împotriva, abțineri zero.

ADVERTISEMENT

Se măresc doar salariile din administraţia publică locală, adică cele ale primarilor, viceprimarilor, președinților şi vicepreședinților de Consilii Judeţene.

În continuare, raportul trebuie să primească votul plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional. Documentul figurează pe ordinea de zi a şedinţei de marţi.

ADVERTISEMENT

George Simion a stins lumina la Comisia de Muncă

Un alt moment tensionat s-a petrecut în debutul ședinței din Comisia de Muncă. Prezent în sală, deputatul AUR George Simion a stins lumina. Câteva momentul, deputații prezenți în încăpere au stat pe întuneri.

Faceți economie”, a spus președintele Alianței pentru Unirea Românilor în momentul în care a recurs la acest gest.

”Vă rog să aprindeți becurile. Domnul George Simion se crede la grădiniță aici”, a fost replica președintelui de ședință, social-democratul Adrian Solomon.

ADVERTISEMENT