Fotbal international

VIDEO. Scandal la Euro U21. Prim-ministrul Slovaciei: “A fost blat!”

UPDATE. După acuzele aduse de selecţionerul Slovaciei, acum şi politicul se implică în scandalul necalificării după victoria "de salon" a Italiei în faţa Germaniei. Premierul slovac Robert...
26.06.2017 | 17:13
VIDEO Scandal la Euro U21 Primministrul Slovaciei A fost blat

UPDATE. După acuzele aduse de selecţionerul Slovaciei, acum şi politicul se implică în scandalul necalificării după victoria “de salon” a Italiei în faţa Germaniei. Premierul slovac Robert Fico a denunţat o “înţelegere nedreaptă” la meciul Italia-Germania de la CE de tineret, care a dus la calificarea nemţilor în semifinalele CE de tineret şi la eliminarea Slovaciei. “CE din Polonia a fost grav marcat de atitudinea nedemnă a echipelor Germaniei şi Italiei în lupta pentru semifinale. Totul a fost o farsă organizată de selecţionate experimentate precum Italia şi Germania” , se arată în scrisoarea deschisă trimisă către UEFA de prim-ministrul slovac.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Scandal de proporţii la turneul final al CE under 21, care se desfăşoară în Polonia. Selecţionerul Slovaciei, Paval Hapal, acuză naţionalele Italiei şi Germaniei de aranjament. Italia a câştigat în faţa Germaniei cu 1-0 în ultimul meci din grupă şi a terminat pe locul 1, în timp ce învinsa a încheiat pe poziţia secundă.

Acest rezultat a calificat ambele echipe în semifinale şi a trimis acasă Slovacia. La acest turneu final sunt trei grupe de câte patru echipe. Au mers direct în semifinale Spania, Italia şi Anglia, iar a patra echipă s-a ales dintre ocupantele locului secund. Toate echipele de pe a doua poziţie au acumulat câte şase puncte, Diferenţa a făcut-o golaverajul. Capitol la care Germania a fost mai bună, cu golaveraj 5-1, urmată de Slovacia 6-3 şi Portugalia 7-5.

Pavel Hapal a declarat că Germania a pierdut deliberat, ştiind că scorul de 1-o este suficient pentru ca să se califice de pe cel mai bun loc 2. Un al doilea gol al Italiei ar fi eliminat Germania, un gol al Germaniei ar fi scos afară Italia. Acest 1-0 a fost scorul perfect pentru amândouă.

Sunt foarte dezamăgit, nu pot exprima cât de dezamăgit sunt. Germanii şi italienii au oferit o ruşine. Nu este fair-play să joci pentru un rezultat de 1-0. Astfel de lucruri nu aparţin fotbalului

Germanii recunosc

Selecţionerul german Stefan Kuntz nu este nici pe departe deranjat de această acuzaţie. El spune că tot ce conta era faptul că rezultatul convenea ambelor formaţii: “Am fost informaţi că rezultatul convine ambelor formaţii. E firesc să joci cu pase în spate în asemenea situaţii“. Iar directorul sportiv al nemţilor, Horst Hrubesch, care a făcut parte din acea echipă a Germaniei care bătea cu 1-0 Austria la Mondialul din 1982, chiar prin golul său, rezultat care a eliminat Algeria, vede ca un lucru firesc să nu mai încerci să ataci în ultimele minute.

În afara amintitului meci dintre RFG şi Algeria, din 1982, mai avem un meci cu cântec, la Euro 2004, Suedia-Danemarca 2-2, Italia fiind echipa perdantă. Numai scorul de 2-2 putea elimina Italia şi acela s-a înregistrat. Şi avem şi noi un astfel de meci, în preliminariile CM 1982, când Anglia şi Irlanda de Nord au pus-o de un 0-0, care lăsa România în faţa televizoarelor.