News

Video. Scandal uriaș între George Simion și Poliție. Liderul AUR, dus la Secție după ce ar fi condus cu permisul suspendat: ”E poliție politică, dosarul penal se va clasa”. Update

Un scandal uriaș a izbucnit noaptea trecută în Piața Victoriei între George Simion și Poliție. Liderul AUR a fost dus la Secție, acuzat că a condus cu permisul suspendat.
30.09.2022 | 11:11
Video Scandal urias intre George Simion si Politie Liderul AUR dus la Sectie dupa ce ar fi condus cu permisul suspendat E politie politica dosarul penal se va clasa Update
George Simion, dus la Secția de Poliție în cursul nopții. Acuzațiile aduse liderului AUR. Sursa foto: colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT
30-09-2022
08:12

Reacția lui Simion: ”E poliție politică, dosarul penal se va clasa”

Liderul AUR a oferit noi completări după incidentul de vineri dimineață.  ”Vor veni trei fete aici să-și ia certificate IML, sunt colegele mele, au fost scoase cu forța și bătute de forțe de ordine, de aia sunt aici la Mina Minocivic. E cazul meu, care se repeta, a doua oara când se întâmplă așa ceva. Poliția spune că mi-a suspendat permisul fără să mă anunțe.

De Paște, când mergeam acasă, am fost implicat într-o tamponare minoră pe Centura Buzăului, am făcut constatare amiabilă. Aseară am fost înștiințat că eu nu am dreptul să conduc, că nu am carnet de conducere. Mi-au zis că din 22 aprilie mi-a fost suspendat, eu nu știam de acest lucru. Nu am primit nicio înștiințare că nu am voie să mai conduc.

Am una singură din 26 august, scrisă de Procuratura Buzău, care o ordonanță de clasare. Este un act de poliție politică, nu e posibil să ți se aducă la cunoștință că ți se suspendă dreptul de a conduce. Obiectul ăsta e, o tamponare minoră.  Mi s-a întocmit dosar penal, dosar penal care va ajunge să fie clasat, asta mi-au spus avocații”, a transmis Simion.

A fost scandal în noaptea de joi spre vineri în Capitală. Un uriaș conflict a izbucnit între George Simion, pe de o parte, Poliție și Jandarmerie de cealaltă.

George Simion, dus la Secția de Poliție în cursul nopții. Acuzațiile aduse liderului AUR

În jurul orei 03:00, în timp ce liderul AUR se afla în Piața Victoriei, acolo unde pregătește deja protestul de duminică, acesta s-a confruntat cu forțele de ordine.

ADVERTISEMENT

Polițiștii care l-au oprit au constatat că George Simion ar figura cu permisul suspendat. În aceste condiții, deputatul a fost dus la secţia de Poliţie.

Ulterior, într-o amplă filmare pe Facebook, liderul AUR a acuzat abuzuri ale autorităților. Simion spune că acuzațiile conform cărora ar avea permisul suspendat sunt false.

ADVERTISEMENT

Acesta a spus că, după ce s-a consultat cu avocații, a aflat că are o Ordonanță de clasare a unui eveniment (n.r. o ușoară tamponare, spune politicianul) din luna august.

”Toată schema a fost să ne dea jos din autocar, să mă ducă sub pretexte false la Poliție. Am Ordonanță de clasare, din august, despre care acum am aflat. Voiau să elimine protestul de aici.

ADVERTISEMENT

Ați văzut, oameni buni. M-au luat la Poliție, acum mi-au dat drumul. Singurul motiv pentru care m-au luat cu forța la Udriște și m-au ținut până acum a fost ca să ia autocarul.

Uite statul polițienesc în care trăim. A plecat și ultima mașină de Poliție. Au eliberat zona de protest. Am zis că vă arăt live Ordonanța de clasare din august. Nu am făcut nimic. A fost o simplă lovitură, o mașină în spatele celeilalte. Vă arăt ce le-am arătat și polițiștilor

ADVERTISEMENT

Au zis nu, veniți cu mine la Udriște, la secția de Poliție de la Udriște. Am întrebat și avocații mei, aceștia au spus că am Ordonanță de clasare. Autocarul e dus în spatele Guvernului, poate se plimbă Ciucă și Ciolacu cu el. Ăsta e felul în care Guvernul ne hățuiește”, spune Simion, pe Facebook.

Momentul confruntării George Simion vs Poliție: după minutul 52.00:

George Simion: ”Cine știe ce ne plasează în autocar? Poate ne bagă droguri”

George Simion și-a continuat prezentarea situației, în aceeași filmare de pe Facebook, și a spus că totul a fost un abuz.

Acesta spune că nu se lasă intimidat și cheamă lumea la protest, pe 2 octombrie.

După ce autocarul în care se afla i-a fost ridicat și dus în spatele Guvernului, Simion a mai spus, printre altele, că i s-ar putea pune droguri în vehicul.

”Dragi prieteni, m-au scos abuziv sub pretextul unui permis de conducere suspendat deși eu am Ordonanță de clasare. Nu există fapta. A fost o simplă tamponare. Pe acea tamponare mi-au făcut dosar penal. Oare câte mai am? 

Vă rog veniți la protestul de duminică. Cu băieții ăștia nu rămâne așa. Dacă cred ei că ne intimidează..

Cine știe ce plasează acum în autocar? Poate ne bagă droguri în el? Eu am vrut ca Poliția să-mi facă test de alcool și drog”, adaugă liderul AUR.

ADVERTISEMENT