News

Video. Scene incredibile în Columbia. Un senator a intrat pe cal în Congres. Cum și-a explicat gestul

Un senator din Columbia a oferit imaginile săptămânii. Acesta a intrat pe cal în Congres, pentru a verifica dacă sediul Legislativului este ”pet-friendly”.
28.09.2022 | 13:00
Video Scene incredibile in Columbia Un senator a intrat pe cal in Congres Cum sia explicat gestul
Un senator din Columbia a intrat pe cal în Congres. Sursa foto: colaj Fanatik / capturi Twitter.com
ADVERTISEMENT

Pe 20 septembrie, președintele Congresului din Columbia, Roy Barreras, a anunțat că Legislativul este o locație ”pet-friendly” (prietenoasă cu animalele de companie). Prin urmare, membrii instituției puteau să își aducă animalele de companie la ședințe.

Un senator din Columbia a intrat pe cal în Congres, pentru a verifica dacă locația e ”pet-friendly”: ”Dacă se poate cu câini și pisici…”

La o săptămână distanță, un senator a vrut să probeze dacă decizia luată de președintele Congresului din Columbia este una care se aplică. Acesta și-a adus animalul în instituție. Unica problemă: ”animalul său de companie” era un cal.

ADVERTISEMENT

Autorul acestui gest este Josue Alirio Barrera Rodriguez, membru în partidul Centrul Democrat, al fostului preşedinte Alvaro Uribe.

Înainte de a ajunge la sediul Legislativului, Barrera și-a plimbat calul, Pasaporte, prin centrul Bogotei, Plaza de Bolivar și împrejurimile Capitoliului Național. A făcut asta pentru a-și obișnui animalul cu locația și mulțimile.

ADVERTISEMENT

Dacă o pisică, un câine și astfel de animale au voie să intre, eu de ce nu pot să intru cu animalul meu?” s-a întrebat senatorul, conform publicației El Tiempo.

”Acest animal este mai puțin periculos și face mai puțin rău decât multe dintre altele. Politicienii care au trecut pe aici și sunt în prezent membri în Congres, nu toți, fac mult mai mai mult rău oamenilor. Acesta este un animal inofensiv”, a adăugat politicianul.

ADVERTISEMENT

În momentul în care Rodriguez a ajuns pe cal la sediul Congresului, oamenii de ordine de la clădire nu au schiţat niciun gest de a-l împiedica pe senator să intre pe cal în instituţie. Asta pentru că preşedintele instituției nu a precizat ce fel de animale de companie vor fi acceptate

Majoritatea parlamentarilor columbieni a gustat gestul. Au existat și voci critice

Gestul surpriză al senatorului a fost salutat de majoritatea parlamentarilor prezenți la fața locului.

ADVERTISEMENT

Au existat și unii colegi ai politicianului, din partea coaliţiei de guvernare, care au criticat acest comportament.

Reprezentantul liberalilor, Juan Carlos Losada, a spus că este o batjocură la adresa comunității.

Ce ar face dacă ar avea 35.000 de vaci. Le-ar aduce mâine în Congres. Este o batjocură și ceva prostesc ceea ce a făcut”, a spus Losada.

Până în prezent, președintele Congresului, Roy Barreras, nu a comentat acest episod care a captat atenția opiniei publice din Columbia.

ADVERTISEMENT