News

Video. Scene ireale în Prahova, un urs a fost filmat cu un miel în gură pe uliţele unui sat, în miezul zilei

Tot mai mulți urși sunt surprinși plimbându-se în orașe. Localnicii sunt îngroziți de apariția acestor animale sălbatice și trag semnale de alarmă.
19.06.2023 | 14:21
Video Scene ireale in Prahova un urs a fost filmat cu un miel in gura pe ulitele unui sat in miezul zilei
Un urs, surprins cu un miel în gură, pe o stradă din Ștefești. Foto: Captura video.
ADVERTISEMENT

Prahovenii din zona de munte și de deal cer măsuri urgente autorităților în fața creșterii atacurilor urșilor. O situație îngrijorătoare s-a petrecut duminică în localitatea Ștefești, când un urs a fost surprins pe o stradă, ieșind din curtea unui localnic, cu un miel pe care tocmai îl omorâse și îl ducea spre pădure. Atacurile urșilor în această zonă au devenit din ce în ce mai frecvente și, ceea ce este mai alarmant, au loc în timpul zilei. Locuitorii sunt acum înspăimântați și se tem să iasă în plină zi până la magazin sau să-și lase copiii să se joace în curte.

Un urs a furat un miel și a fugit de la locul crimei

Preocupările cresc în contextul în care atacurile au început să aibă loc în timpul zilei, generând un sentiment de nesiguranță printre localnici.„Sperăm să scăpăm într-o zi de urși. Ne e frică să mergem ziua până la magazinul din colț. Copiii îi ținem închiși în curți. În imagini puteți vedea un urs care avea în gură un miel mare”, spun autorii filmării.

ADVERTISEMENT

 

Prahovenii reclamă faptul că sunt frământați de teama de a ieși din case, inclusiv pentru a merge la magazinul din colț, și că își țin copiii închiși în curți.

Într-un alt incident, o ursoaică și doi pui  au fost observați în apropierea unor blocuri dintr-un oraș din județul Bacău, generând panică printre localnici. Mai mulți oameni au filmat animalele și au distribuit imaginile pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Urșii fac prăpăd în gospodăriile localnicilor

În urma sesizărilor, jandarmii montani au intervenit pentru a asigura măsurile de protecție în ambele situații. Cu toate acestea, în cazul ursoaicei și puilor ei, forțele de intervenție au constatat că animalele părăsiseră deja zona.

„În urma verificărilor și acțiunilor desfășurate de forțele de ordine, respectiv folosirea semnalelor acustice și luminoase, ursoaica cu cei doi pui nu a fost găsită în aria extinsă de căutare”, spun oamenii legii.

ADVERTISEMENT

Situațiile din Prahova și Bacău reflectă o problemă mai largă legată de interacțiunile dintre oameni și animalele sălbatice. Prahovenii solicită autorităților măsuri concrete pentru gestionarea acestei situații, în vederea asigurării siguranței și protejării lor.

„Jandarmii montani desfășoară permanent activități de informare și îndrumare a turiștilor și proprietarilor de pensiuni/hoteluri de pe raza stațiunilor cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte într-o situație în care este constatată prezența unui animal sălbatic, starea traseelor turistice, despre echipamentul necesar pentru practicarea drumețiilor, precum și cu privire la alte pericole la care se pot expune”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău.

ADVERTISEMENT

Jandarmii băcăuani au venit și cu câteva recomandări: “în cazul în care întâlniți animale sălbatice, nu vă apropiați de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni; să vă echipați corespunzător zonei montane; să folosiți doar traseele marcate şi să urmăriți marcajele de pe traseu; să nu distrugeți semnele de orientare turistică ale traseelor”.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici