Video

VIDEO / Se retrage o LEGENDĂ! Portarul cu cele mai multe goluri marcate din istoria fotbalului spune “ADIO”!

Brazilianul Rogerio Ceni, portarul care a marcat cele mai multe goluri în istoria fotbalului, 114 pînă acum, se retrage la sfîrşitul anului 2014, cînd îşi încheie contractul cu Sao Paolo....
04.04.2014 | 12:45
VIDEO  Se retrage o LEGENDA Portarul cu cele mai multe goluri marcate din istoria fotbalului spune ADIO
ADVERTISEMENT

Brazilianul Rogerio Ceni, portarul care a marcat cele mai multe goluri în istoria fotbalului, 114 pînă acum, se retrage la sfîrşitul anului 2014, cînd îşi încheie contractul cu Sao Paolo.

În vîrstă de 41 de ani, Ceni a anunţat într-o conferinţă de presă că nu va mai continua să joace, după ce şi-a mai amînat retragerea în urmă cu 2 ani:

ADVERTISEMENT

“Nu vreau să mai continui. Este ultimul meu an ca jucător profesionist de fotbal” a declarat experimentatul portar brazilian.

Rogerio Ceni joacă din 1990 la Sao Paolo la care a disputat peste 1100 de meciuri, cele mai multe meciuri jucate de un fotbalist pentru un club din Brazilia. “Căpitanul” lui Sao Paolo are şi 16 selecţii în naţionala Braziliei, fiind în lot la 2 campionate mondiale, fără să fie, însă, titular.

ADVERTISEMENT

Palmaresul portarului este unul impresionant, cu naţionala a cîştigat Cupa Mondială în 2002 şi Cupa Confederaţiilor în 1997, iar cu echipa de club, Sao Paolo a cîştigat toate competiţiile din America de Sud, inclusiv Campionatul Mondial al Cluburilor în 2005 sau Cupa Intercontinentală în 1993. A fost numit de 8 ori cel mai bun portar din campionatul Braziliei şi în 2008 a fost desemnat cel mai bun jucător din Campionatul Braziliei.

Probabil cea mai importantă realizare a lui Rogerio Ceni din carieră sunt golurile marcate. El a marcat 114 goluri în carieră, din lovituri libere sau penaltiuri, fiind portarul cu cele mai multe goluri marcate în istoria fotbalului.

ADVERTISEMENT

Vezi video:

http://youtu.be/NWI_CEkAYLQ

 

Tags: