News

Video. Situație dramatică la Spitalul din Craiova. Morți de Covid, puși într-un camion frigorific. Nu mai încap în morgă

Spitalul Județean Craiova este depășit de numărul persoanelor care își pierd viața din cauza coronavirusului. Acestea nu mai au loc în morga unității medicale.
11.10.2021 | 17:36
Video Situatie dramatica la Spitalul din Craiova Morti de Covid pusi intrun camion frigorific Nu mai incap in morga
Morga Spitalului din Craiova nu mai are loc pentru decedatii de coronavirus. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Valul patru al pandemiei își pune tot mai mult amprenta asupra României. Pe lângă faptul că la secțiile de la Terapie Intensivă sunt ocupate toate locurile, acum spitalele mai întâmpină o problemă: morga nu mai face față numărului de decedați de Covid. Urmează detalii cu impact emoțional!

Cu o astfel de situație se confruntă Spitalul Județean Craiova, unde s-a adus un camion frigorific, aici urmând a fi depozitate trupurile celor răpuși de coronavirus și care nu au mai încăput în morgă.

ADVERTISEMENT

Rudele victimelor, la coadă în curtea Spitalului din Craiova

În fața morgii Spitalului Județean Craiova mai sunt mulțimi de angajați de la pompele funebre, care au adus sicrie pentru cei morți de SARS-COV2.

Pe lângă aceștia, se află și rudele victimelor care fie trebuie să recunoască trupurile celor pe care i-au pierdut, fie trebuie să-i ia acasă și să-i înmormânteze.

ADVERTISEMENT

”Am solicitat o astfel de unitate mobilă pentru a ne pregăti și în eventualitatea în care numărul decedaților va crește este evident că, dacă numărul pacienților în stare gravă crește va crește și numărul decedaților.

Deocamdată n-am utilizat-o, dar vom începe cu siguranță”, a spus pentru Realitatea PLUS Laurențiu Ivanovici, managerul Spitalului Județean Craiova.

ADVERTISEMENT

Astăzi (luni-n.r) 19 morți se aflau la morga spitalului. Dintre ei, 15 erau contaminați cu virusul SARS-COV2.

Un singur loc liber la ATI în toată țara

Singurul loc liber de la Terapie Intensivă din țară se află în județul Hunedoara. Genoveva Cadar, șefa secției de Anestezie Terapie Intensivă de la Institutul Marius Nasta din Capitală, a relatat cum sunt încă mulți pacienți care nu cred în existența coronavirusului.

ADVERTISEMENT

”Cel mai greu moment din ultima gardă a fost conversația cu unii aparținători. După vizita de aproape 5 ore în zona roșie la cei 15 pacienți, am ieșit în cursul după amiezii și după cum ne este obiceiul am luat la rând telefoanele contacților ca să îi informăm despre evoluția pacienților.

E foarte greu. În primul rând pentru că le dai vești proaste multora dintre ei. Iar în al doilea rând pentru că unii în continuare nu înțeleg și nu acceptă situația de niciun fel.

Spun că nu există boala covid. Întreabă de ce l-am intubat, de ce l-am dus în ATI. Sunt întrebări lipsite de sens și de logică”, a declarat la RFI medicul Genova Cadar.

ADVERTISEMENT