FOTO GROAZNIC! Ammann, la spital. “Norocos. MIŞCĂ!”

Marian Popovici   
în Stiri sportive
06/01/2015, 20:07
FOTO GROAZNIC! Ammann, la spital. “Norocos. MIŞCĂ!” GALERIE FOTO

UPDATE 21:08 / Veşti bune pentru Simon Ammann. Presa din Austria scrie că elveţianul e “conştient şi poate să îşi mişte mîinile şi picioarele”. Sursa citată scrie că “e norocos că a scăpat atît de ieftin, avînd în vedere căzătura violentă pe care a suferit-o”

*****************************

Simon Ammann a suferit un accident teribil în ultima etapă din Turneul celor 4 Trambuline de la Bischofshofen. Elveţianul a căzut în manşa secundă după ce a reuşit o săritură de 136 de metri. Campionul elveţian s-a lovit cu capul de sol şi a rămas inconştient. 

ammmaaaannnn

Ammann a fost transportat de urgenţă la spital avînd faţa plină de sînge. BILD scrie că elveţianul este în continuare în comă, iar medicii spun că leziunea este una serioasă. Nu e prima căzătură a lui Ammann în acest turneu, el s-a prăbuşit şi în prima etapă de la Bischofshofen.

Simon Ammann este unul dintre cei mai titraţi săritori cu schiurile. E unicul sportiv din această disciplină care a cîştigat 4 medalii olimpice de aur, 2 la Olimpiada de la Salt Lake City în 2002, şi 2 la Vancouver în 2010. Elveţianul a cîştigat toate competiţiile majore în sărituri cu schiurile, mai puţin Turneul celor 4 Trambuline, care pare să fie o competiţie blestemată pentru Ammann. A încheiat competiţia pe locul 2 în 2009 şi 2011, iar pe 3 în 2007 şi 2014. A obţinut Marele Glob de Cristal în sezonul 2009-2010.

Ammann este campion mondial de sărituri cu schiurile pe trambulina mare, titlu obţinut în anul 2007. A reuşit şi un titlu la zbor cu schiurile, obţinut la Planica în 2010. Elveţianul a debutat în Cupa Mondială în anul 1997 şi a obţinut 23 de victorii de etapă. Ultima victorie a fost obţinută în debutul acestui sezon la Kuusamo.  Turneul celor 4 Trambuline din acest an a fost cîştigat de Stefan Kraft (VEZI DETALII AICI)

VEZI VIDEO: 

http://youtu.be/5jVgthkNznE

 

 

 

Închide ×