News

Video șoc. Elevă jignită de profesor la ora de chimie: “Ce trăncăni, idioato!” Primele reacții

11.12.2020 | 13:27
Video soc Eleva jignita de profesor la ora de chimie Ce trancani idioato Primele reactii
Video șoc. Elevă jignită la ora de chimie: "Ce trăncăni, idioato!" Primele reacții Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

O elevă de clasa a X- a  Liceului ”Alexandru Ghica” din Alexandria a fost jignită de profesorul de chimie în timpul unei ore online. Dascălul i s-a adresat cu apelativul „idioată” și și-a ieșit din fire când a fost rugat să nu o mai jignească pe fată. Un videoclip al incidentului a ajuns pe internet.  

Pe respectiva înregistrare se aude cum profesorul strigă „tu eşti avocatul clasei a X-a D? Păi atunci, ce dracului trăncăni, idioato?”. Fata îl roagă pe dascăl să nu o mai jignească, iar acesta răspunde pe același ton: „te rog frumos să nu mai vorbeşti, nu te-am întrebat!”

ADVERTISEMENT

Silvia Păun, directorul Liceului Teoretic Alexandru Ghica din Alexandria, a explicat că profesorul respectiv predă în cadrul instituției de 15 ani și nu i s-a adus nicio plângere până în momentul de față.

Elevă jignită de profesorul de chimie în timpul orei online. Directorul liceului, șocat: „Este un profesor foarte bun”

„Nu am avut niciodată nicio plângere că ar jigni, că ar vorbi vulgar cu copiii. Este un profesor care îşi ţine orele conştiincios, nu au fost reclamaţii cu privire la dânsul”, a declarat Silvia Păun, potrivit news.ro

ADVERTISEMENT

Directorul liceului o să întrunească Comisia de cercetare disciplinară cu privire respectivele incidentele. Acesta mai precizează că înregistrarea unei ore online se poate face doar cu acordul profesorului care ține ora, iar de acest aspect se va ține cont la întrunirea Consiliului Profesoral.

Conform procedurilor, Consilul Profesoral o să stabilească membrii Comisiei de cercetare disciplinară care vor face lumină în acest caz.

ADVERTISEMENT

Ce sancțiune riscă profesorul. Elevul care a înregistrat o să fie și el pedepsit

„Nu-mi explic cine a înregistrat și cum a ajuns în spațiul puplic. Mi se părea normal ca cine a înregistrat să țină cont de faptul că este interzisă înregistrarea orelor fără acord și, dacă exista un motiv de nemulțumire, să fie făcut cunoscut doamnei diriginte. Așa mi se părea normal”, a spus directorul instituției de învățământ într-o intervenție telefonică la Digi24.

„În funcție de ce stabilește Comisia de cercetare disciplinară, vom aplica mai departe pașii respectivi. În ceea ce îl priveste pe domnul profesor…o mustare, pentru că domnul profesor, neîntâmplător, este un profesor foarte bun. Și atunci, trebuie să văd ce i-a declanșat limbajul respectiv”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

„Domnul profesor a recunoscut că a vorbit mai violent și că este greșeala dumnelui și și-o asumă”, a mai precizat directorul liceului, Silvia Păun.

ADVERTISEMENT