News

Video șocant. Gestul tulburător al tânărului austriac înainte de a fi împușcat de teroriști la Viena. Imagini cu puternic impact emoțional

03.11.2020 | 10:12
Video socant Gestul tulburator al tanarului austriac inainte de a fi impuscat de teroristi la Viena Imagini cu puternic impact emotional
ADVERTISEMENT

Scene tulburătoare au fost surprinse luni seară, pe străzile din Viena, în timpul atacului terorist soldat, potrivit datelor transmise de autorități până la această oră, cu moartea a cel puțin patru persoane și rănirea gravă a altor 15.

În imaginile publicate pe rețelele sociale se poate vedea cum un tânăr austriac cere, cu ultimele puteri, îndurare de la individul care tocmai îl împușcase. Din păcate, nici măcar acest gest disperat nu a reușit să îl înduplece pe bărbatul întors din drum să tragă încă un glonț pentru a fi sigur că victima nu reușește să supraviețuiască sângerosului atentat.

ADVERTISEMENT

Ulterior, aceasta a fost preluată de forțele de ordine și transportată, cel mai probabil, la spital. Videoclipul prezintă mai multe scene surprinse la intervale ușor diferite de timp, iar cele ce urmează atacului par să nu fie în ordine cronologică.

Gest emoționant al unui tânăr grav rănit în atentatul de la Viena. A cerut îndurare de la atacator

Pentru moment, nu există informații concrete conform cărora persoana în cauză s-ar număra printre cele care s-au stins în urma nefericitului incident, având în vedere că autoritățile păstrează discreția în privința identității victimelor.

ADVERTISEMENT

Videoclipul a fost publicat în cursul serii de luni, 2 noiembrie, la scurt timp după atentatul care a îngrozit întreaga lume. De altfel, dat fiind impactul emoțional pe care îl au aceste imagini, mulți dintre utilizatori au cerut ca ele să fie eliminate de pe rețelele de socializare. Alții, în schimb, cer ca videoclipul să rămână online, ca mărturie a terorii.

Cu toții au rămas, însă, impresionați de gestul tânărului austriac și speră să fi supraviețuit tragediei. La ora redactării știrii nu există date clare cu privire la starea sa de sănătate.

ADVERTISEMENT

Avem de-a face cu un presupus atac terorist. Unul dintre teroriști ar putea fi eliminat. Mesajul se aplică în continuare: vă rugăm să rămâneți înăuntru. Suntem încă în lupta împotriva teroriștilor.

 Presupunem că sunt mai mulți autori puternic înarmați. Vă rog să rămâneți vigilenți. Dacă aveți informații, vă rugăm să nu le publicați, dar puneți-le la dispoziția poliției”, este mesajul transmis cetățenilor de ministrul de Interne Karl Nehammer.

ADVERTISEMENT

Armata a fost scoasă pe străzi pentru a sprijini „lupta împotriva terorismului”

Totodată, autoritățile au decis ca prerogativele Poliției să fie preluate de Armată. De acum, aceasta se va concentra astfel exclusiv pe „lupta împotriva terorismului”.

Mulțumim liderilor Uniunii Europene și partenerilor noștri internaționali pentru empatia și mesajele lor de solidaritate. Întreagă țară este alături de victimele, răniții și familiile lor, cărora le transmit profunde condoleanțe.

Pentru ca poliția să se poată concentra pe deplin asupra luptei împotriva terorismului, guvernul federal a decis că forțele armate vor prelua prerogativele poliției din Viena cu efect imediat. Mă bucur că polițiștii noștri au reușit deja să elimine un autor al atacurilor.

Nu ne vom permite niciodată să ne lăsăm intimidați de terorism și vom lupta cu toate mijloacele și cu hotărâre. În prezent traversăm momente dificile în republica noastră. Aș dori să mulțumesc tuturor serviciilor de urgență care își riscă viață, mai ales astăzi, pentru siguranță noastră. Poliția noastră va lua măsuri decisive împotriva autorilor acestui hidos atac terorist”, a transmis cancelarul Austriei, Sebastian Kurz.

ADVERTISEMENT
Tags: