Sport

Video șocant! Un fotbalist și-a dat foc în fața Poliției și a transmis totul în direct. Gestul radical a dus la moartea sa. Update

Un fotbalist și-a dat foc în fața Poliției și a transmis momentul în direct pe Facebook. Care a fost motivul pentru care a recurs la acest gest.
14.04.2023 | 16:00
Video socant Un fotbalist sia dat foc in fata Politiei si a transmis totul in direct Gestul radical a dus la moartea sa Update
Un fotbalist și-a dat foc și a transmis totul în direct. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT
14-04-2023
13:07

Fotbalistul tunisian care și-a dat foc a murit

Nizar Aissaoui, fotbalistul care s-a incendiat în fața unei secții de Poliție și a transmis totul în direct, a murit. În vârstă de 35 de ani, jucătorul tunisian care nu se afla legitimat la vreo echipă și-a dat foc la începutul săptămânii după un conflict cu un comerciant de banane, fiind acuzat de terorism.

Inițial, Nizar Aissaoui a fost internat la un spital din Kairouan, apoi a fost transportat la spitalul de arși din Tunis cu arsuri de gradul trei pe tot corpul. În cele din urmă, fratele fotbalistului a declarat decesul. „A murit ieri seară şi va fi înmormântat azi”, a transmis fratele lui Nizar Aissaoui. 

După anunțul morții, în localitatea Haffouz, în care a avut loc incidentul, au existat dispute între tinerii manifestanți și polițiști. S-au folosit gaze lacrimogene pentru ca autoritățile să calmeze mulțimea. 

Caz șocant în sport! Nizar Aissaoui, un jucător de fotbal tunisian, și-a dat foc în fața secției de Poliție din Haffouz, un orășel din provincia Kairouane a capitalei Tunis. Momentul a fost transmis în direct pe Facebook chiar de fotbalistul tunisian.

Un fotbalist și-a dat foc în fața Poliției după ce a fost acuzat de terorism

În vârstă de 35 de ani, Nizar Aissaoui, care a îmbrăcat de-a lungul carierei tricourile echipelor Union Sportif de Monastir, El Gaouefel di Gafsa, Jeridet Tozeur și l’Espoir Sportif Haffouz, s-a incendiat, iar momentele teribile au fost transmise în direct pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Sportivul din Tunisia a recurs la acest gest, după ce a fost acuzat de terorism de către autoritățile locale. Înainte de a-și da foc, Nizar Aissaoui a postat un videoclip pe pagina de Facebook prin care explică de ce a ales să protesteze. „Am fost acuzat pe nedrept de terorism, după ce am depus la poliție o plângere contra unui vânzător de banane cu care am avut un conflict verbal”, a fost mesajul fotbalistului.

Ulterior, comerciantul de banane a depus reclamație la Poliție prin care l-a acuzat pe Nizar Aissaoui de terorism. Fotbalistul a supraviețuit după intervenția oamenilor din jur și a fost transportat cu arsuri destul de grave la spitalul Aghlabiti din Kairouan.

ADVERTISEMENT

Momentul în care fotbalistul s-a incendiat a fost transmis în direct

Nizar Aissaoui și comerciantul de banane au intrat în conflict din cauza prețului de 10 dinari (aproximativ 3 euro) pe care vânzătorul l-ar fi cerut pentru fructe. „Voiam să atrag atenția poliției asupra unui comerciant care vindea banane la 10 dinari kilogramul.

Dar m-au pedepsit, m-au acuzat de terorism și m-au implicat într-un caz cu care nu aveam nimic de-a face”, a spus Nizar Aissaoui în videoclipul transmis în direct pe Facebook, care a fost șters între timp. După ce s-a incendiat, fotbalistul tunisian și-a scăpat telefonul pe jos.

ADVERTISEMENT

Pe fundalul materialului video pot fi auzite strigătele de disperare ale oamenilor din jur. Familia lui Nizar Aissaoui a aflat de gestul fotbalistului pe rețelele de socializare. După ce a scăpat telefonul din mână pe imaginile video pot fi observate flăcările și fumul care ies din haine.

Fotbalistul care și-a dat foc are arsuri de gradul trei pe tot corpul

Kairouan Mohamed Bourguiba, guvernatorul provinciei, a precizat că după ce a fost transportat la spitalul Aghlabiti din Kairouan, fotbalistul care și-a dat foc a fost dus cu o ambulanță specială la centrul de arși din orașul Ben Arous.

ADVERTISEMENT

Kairouan Mohamed Bourguiba a precizat că Nizar Aissaoui are arsuri de gradul trei pe tot corpul. Union Sportif de Monastir, una dintre echipele la care a evoluat Nizar Aissaoui, joacă la cel mai înalt nivel al fotbalului din Tunisia.

ADVERTISEMENT