Fotbal intern

VIDEO / Steliştii, bătaie ca-n filme pe străzile din Skopje

UPDATE 12.02: Fanii Stelei prezenţi la Skopje au dezvăluit că au existat trei contacte între taberele rivale, la o terasă, într-un parc şi la stadion. În lupte s-au folosit sticle, bîte,...
24.07.2013 | 11:46
VIDEO  Stelistii bataie can filme pe strazile din Skopje
Aşa arăta "zona de conflict" după întrevederea dintre galerii
ADVERTISEMENT

UPDATE 12.02: Fanii Stelei prezenţi la Skopje au dezvăluit că au existat trei contacte între taberele rivale, la o terasă, într-un parc şi la stadion. În lupte s-au folosit sticle, bîte, lăzi de bere, tomberoane, mese, borduri, chiar şi ventilatoarele de la respectiva terasă. Restaurantul Vrseţ a fost devastat, iar opt maşini parcate în zonă au fost avariate. În luptă au fost implicaţi circa 1.500 de macedoneni, respectiv aproximativ 500 de stelişti, bulgari şi sîrbi. Mulţi combatanţi n-au mai ajuns la meci, ci la spital. Poliţia din Macedonia a operat 30 de arestări.

Fanii Stelei n-au avut parte de o deplasare foarte liniştită la Skopje. Suporterii “roş-albaştrilor” au fost atacaţi de fanaticii lui Vardar şi pe străzile din Skpopje s-au produs incidente grave, care s-au întrerupt abia după ce forţele de ordine au intervenit în forţă, făcînd uz şi de gaze lacrimogene. Steliştii au fost însoţiţi la Skopje de prietenii de la galeriile înfrăţite ale celor de la ŢSKA Sofia şi Partizan Belgrad.

ADVERTISEMENT

În urma scandalului se pare că mai mulţi fani din ambele tabere au ajuns la spital, cu răni destul de grave. Steliştii şi fanii lui Vardar au o lungă istorie a ciocnirilor violente. În 2006, la un meci de handbal, fanii echipei din Ghencea au capturat un steag al grupului “Komiti”, unul dintre cele mai vechi şi mai renumite din fosta Iugoslavie. Macedonenii au promis răzbunare şi, ura lor a crescut şi mai mult, mai ales după ce, la meciul tur de la Bucureşti, fanii Stelei au rupt steagul capturat în 2006 şi i-au întărîtat pe oaspeţi afişînd un steag al Greciei.

Aceste incidente au provocat inclusiv întîrzierea intrării steliştilor pe stadionul din Skopje. Bătaia de la Skopje a pornit la o terasă, unde steliştii stăteau la bere . Incidentele au continuat şi la stadion, unde fanii au continuat să devasteze tot ce au întîlnit în cale.

ADVERTISEMENT