Fotbal international

VIDEO. Trei jucători, plângeri PENALE! Bastia, aproape EXCLUSĂ

UPDATE, 17 aprilie, ora 19:19 / Trei jucători au depus plângere penală la poliţie după incidentele de la Bastia. Este vorba de portarii Anthony Lopes şi Mathieu Gorgelin şi de atacantul de 19...
17.04.2017 | 19:25
VIDEO Trei jucatori plangeri PENALE Bastia aproape EXCLUSA

UPDATE, 17 aprilie, ora 19:19 / Trei jucători au depus plângere penală la poliţie după incidentele de la Bastia. Este vorba de portarii Anthony Lopes şi Mathieu Gorgelin şi de atacantul de 19 ani Jean-Philippe Mateta.

Portarul de rezervă Mathieu Gorgelin a fost atacat de fanii lui Bastia înainte de joc, în timp ce titularul Anthony Lopes a fost vătămat în pauza meciului. Tânărul atacant Jean-Philippe Mateta a avut la rândul său probleme cu fanii lui Bastia înainte de meci.

Meciul Bastia – Lyon a început cu o oră întârziere din cauza faptului ca mai mulţi fani ai gazdelor au intrat pe teren şi i-au atacat la încălzire pe jucătorii lui Lyon. La pauză scorul a fost 0-0 şi incidentele s-au reluat. Partea secundă a meciului nu s-a mai disputat.


UPDATE. Clubul Bastia ar putea fi exclus din campionat după incidentele petrecute la meciul cu Lyon. Informaţia a fost prezentată în cotidianul L’Equipe.

UPDATE. Preşedintele clubului Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas a vorbit despre coşmarul prin care au trecut fotbaliştii clubului la Bastia. “La pauză, responsabilul securităţii clubului gazdă a pus paie pe foc. Lopes a fost lovit. Am văzut stewarzi atacând şi bruscând jucătorii. Cei care ar fi trebuit să ne apere ne-au agresat.

Din acel moment, partida nu se mai putea disputa. Joi, cu Beşiktaş, fotbaliştii s-au temut pentru familiile lor din tribune. Acum a fost altceva, s-au temut pentru viaţa lor. Erau înspăimântaţi, au refuzat să mai intre pe teren”.

“Opriţi totul! Opriţi totul! Mi-au lovit jucătorii. Nu mai ieşim pe teren. Ăsta nu e fotbal, ci război, iar noi n-am venit la război”. a urlat antrenorul Bruno Genesio preşedintelui Jean-Michel Aulas.

“Am depus plângere la procurorul din Bastia pentru lovituri şi vătămare corporală. Ne-au atacat autocarul cu pietre ” , a mai spus preşedintele lui Lyon.

UPDATE: ora 20:29. Este oficial, partida de la Bastia nu se va mai relua în această seară. Vor urma, cu siguranţă, măsuri extrem de aspre la adresa clubului corsican,

UPDATE: ora 20:24 Scenele de violenţă s-au reluat pe stadionul din Bastia la pauza partidei. Un steward a fost cel care a sărit la portarul oaspeţilor, Anthony Lopes, pentru ca imediat să se producă o nouă busculadă între spectatori, oameni e ordine şi jucătorii de la Lyon. Aceştia s-au baricadat în vestiar şi refuză să mai iasă pe teren. Foarte probabil, de această dată partida va fi suspendată definitiv.

73347

A fost cu adevărat Săptămâna Patimilor pentru jucătorii lui Lyon. După incidentele din Liga Europa, petrecute joi seara, înaintea meciului cu Beşiktaş, care au dus la decalarea orei de începere a jocului cu 45 de minute, iată că duminică, într-un meci de campionat s-a dezlănţuit iadul asupra jucătorilor lui Bruno Genessio.

Gravele evenimente s-au petrecut duminică, în prima zi de Paşti, într-un loc unde scenele de violenţă nu reprezintă o surpriză, în Insula Corsica, la meciul lui Bastia. Aflată pe ultimul loc, aproape retrogradată, echipa gazdă a primit vizita celor de la Lyon, dar partida nu a putut începe, întrucât fani ai gazdelor au pătruns pe teren, cu intenţia de a-i bate pe jucătorii oaspeţi. Au fost scene greu de descris, cu jucătorii lui Lyon fugăriţi pe teren, până au reuşit să se refugieze la vestiare.

Unul dintre ei, portarul de rezervă Mathieu Gorgelin, s-a trezit direct în faţa agresorilor, alegându-se cu câteva lovituri. Primul care intrase în colimator fusese internaţionalul olandez Memphis Depay, care a reuşit să se strecoare pe lângă huligani. Alţi jucători de la Lyon a fost nevoie să schimbe câteva lovituri cu suporterii corsicani, până să ajungă la vestiar. Iniţial, se luase decizia ca partida să nu mai aibă loc, dar după restabilirea ordinii cele două echipe au revenit pe teren cu o oră mai târziu decât ora de start şi partida se află în plină derulare.