News

Video. Taifunul Nanmadol face ravagii în Japonia. Patru morți și peste 100 de răniți. Sute de mii de oameni fără energie

Japonia a fost lovită, în weekend, de taifunul Nanmadol. Acesta a lăsat în urma sa cel puțin patru morți, peste 100 de răniți și importante pagube materiale.
20.09.2022 | 12:30
Video Taifunul Nanmadol face ravagii in Japonia Patru morti si peste 100 de raniti Sute de mii de oameni fara energie
Patru morți și peste 100 de răniți în urma taifunului Nanmadol din Japonia. Sursa foto: colaj Fanatik / Twitter.com
ADVERTISEMENT

În ultimele zile, taifunul Nanmadol, una dintre cele mai puternice furtuni care s-a abătut asupra Japoniei în ultimii ani, a adus rafale de vânt violente. S-au înregistrat și cantități record de precipitaţii în vestul statului asiatic.

Patru morți și peste 100 de răniți în urma taifunului Nanmadol din Japonia

Taifunul a lăsat în urma sa mai multe victime. Patru oameni au murit, 114 sunt răniți și sute de mii au rămas fără energie electrică.

ADVERTISEMENT

Autoritățile japoneze au confirmat încă de luni moartea a două persoane. Ulterior, marți, alți doi cetățeni au fost găsiți ”fără semne vitale”.

Radiodifuzorul de stat NHK citat de BBC a informat că un bărbat a fost ucis în momentul în care mașina lui a fost luată de puhoaie. Un altul a murit după ce a fost îngropat de viu într-o alunecare de teren.

ADVERTISEMENT

Vestea bună este că furtuna care a atins uscatul pe principala insulă sudică a țării, Kyushu, duminică seară, a fost degradată marți la un ciclon extratropical. Acesta se află acum în deplasare către largul coastei de nord-est a Japoniei și se îndreaptă spre Oceanul Pacific.

Avertizare de dezastre emisă pentru mai multe zone din Japonia

Și Capitala Tokyo s-a confruntat cu ploi abundente. Linia de metrou Tozai a fost suspendată din cauza inundațiilor.

ADVERTISEMENT

O alertă de nivel 5, cea mai înaltă pe scara de avertizare a dezastrelor din Japonia, a fost emisă pentru peste 500.000 de persoane din zonele Kagoshima, Miyazaki, Oita, Kumamoto și Yamaguchi.


În prefectura Miyazaki din sudul Japoniei, unde au fost confirmate două decese, a plouat în 24 de ore cât într-o lună.

ADVERTISEMENT

Un zid a fost avariat la centrul spațial al Agenției Aerospațiale și de Explorare a Japoniei de pe insula Tanegashima, situată la sud de insula Kyushu, a anunțat marți Ministerul Economiei și Industriei din Japonia.

Clădirea este folosită pentru asamblarea rachetelor, iar amploarea pagubelor era în curs de stabilire.

În weekend, Nanmadol a fost clasificat ca un super taifun de către Centrul Comun de Avertizare a Taifunurilor din SUA (JTWC), un termen aplicat furtunilor cu viteze susținute ale vântului de peste 240 km/h. Este echivalentul unui uragan de categoria 4 sau 5.

ADVERTISEMENT
Tags: