News

Video. Tragedie la metroul din Mexic. Au murit cel puțin 20 de persoane după ce o linie suspendată s-a prăbușit

04.05.2021 | 10:53
Video Tragedie la metroul din Mexic Au murit cel putin 20 de persoane dupa ce o linie suspendata sa prabusit
ADVERTISEMENT

Tragedie la metroul din Mexic după ce o linie suspendată s-a prăbușit cu tot cu vagoane. Din primele informații se pare că au murit cel puțin 20 de persoane.

Mai multe vagoane de metrou s-au prăbușit în capitala Mexicului, după ce linia suspendată a cedat. Motivele sunt încă necunoscute, relatează Reuters.

ADVERTISEMENT

Cumplitul accident a avut loc luni noaptea, pe linia de metrou suspendată numărul 12 din Ciudad de México, între staţiile Olivos şi Tezonco. Motivul a fost surparea unei pasarele, anunţă autorităţile locale, conform Digi24.

Accident groaznic la metroul din Mexic

Din păcate, numărul deceselor a ajuns la 20, iar printre morți se află și copii, spun autoritățile. Până acum, 49 de persoane au fost spitalizate.

ADVERTISEMENT

Echipajele medicale și pompierii au intervenit de urgență la fața locului pentru a acorda asistență medicală, dar și pentru a căuta posibile victime prinse sub dărâmături.

Tragedie la metroul din Mexic. Linia fusese deschisă în 2012

Foto: Twitter

Imaginile distribuite de televiziunea mexicană și de rețelele sociale au arătat vagoane care atârnau în aer. Totodată, se poate observa cum căile superioare ale pasajului se se prăbușeau pe mașinile care circulau pe un drum de sub metrou.

ADVERTISEMENT

Linia care s-a prăbușit noaptea trecută a fost pusă în funcţiune în 2012. Investiţia a fost de aproape două milioane de dolari. Totuşi, doi ani mai târziu, a fost suspendată în 11 din cele 20 de staţii, din cauza unor probleme de funcţionare.

În 2015, două trenuri s-au ciocnit în stația Oceania iar 12 oameni au fost răniți, scrie The Guardian, conform Digi24. De asemenea, în luna martie a anului trecut, ciocnirea a două trenuri ale metroului din Ciudad de México a dus la decesul unei persoane şi la mai mult de 40 de răniţi.

ADVERTISEMENT