Fotbal international

Video. Tricoul istoric purtat de Messi, imediat dupa câștigarea finalei CM 2022!

Imediat după finala cu Franța, Lionel Messi a fost primul argentinian care a îmbrăcat noul echipament al „pumelor”, cu 3 stele, pentru cele 3 titluri mondiale câștigate.
19.12.2022 | 13:30
Video Tricoul istoric purtat de Messi imediat dupa castigarea finalei CM 2022
Video. Tricoul istoric purtat de Messi, imediat după câștigarea finalei CM! Colaj Fanatik/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Planeta este la picioarele lui Leo Messi, după ce playmakerul lui PSG a cucerit prima sa Cupă Mondială. Pentru Argentina a fost însă al treilea succes din istorie, motiv pentru care „pumele” vor avea un echipament nou.

Trei stele Messi! Căpitanul campioanei mondiale, primul argentinian care a îmbrăcat noul echipament al „pumelor”

Imediat după ce sud-americanii s-au impus la loviturile de departajare în fața Franței, Lionel Messi a îmbrăcat noul echipament al Argentinei. De acum înainte, „pumele” vor avea inscripționate trei stele deasupra stemei, în loc de două, deoarece acesta este acum numărul de titluri mondiale pe care îl au în palmares.

ADVERTISEMENT

Doar Brazilia (cinci), Italia (patru) și Germania (patru) au mai multe Cupe Mondiale decât Argentina. „Pumele” sunt urmate în acest top de Franța, Uruguay, cu câte două trofee, și de Spania, Anglia, care s-au impus o singură dată.

Odată cu victoria supremă din Qatar, Lionel Messi a câștigat tot ce se punea câștiga cu naționala Argentinei. Septuplul Balon de Aur are în palmares titlul mondial, Copa America și Finalissima.

ADVERTISEMENT

La World Cup 2022, Leo Messi nu doar că a ridicat deasupra capului marele trofeu, ci a fost desemnat și cel mai bun jucător al competiției. Celellalte premii le-au revenit lui Emiliano Martinez, cel mai bun portar, lui Enzo Fernandez, cel mai bun tânăr jucător, și Kylian Mbappe, cel mai bun marcator.

VEZI VIDEO MAI JOS

Semnificația mantiei purtată de Messi

Messi a atrat toate privirile după finala de pe Lusail Iconic Stadium nu doar datorită tricoului cu trei stele. Căpitanul Argentinei a purtat la festivitatea de premiere o mantie care a stârnit multe controverse.

ADVERTISEMENT

Trimisul FANATIK în Qatar a aflat semnificația veșmântului, pe care a dezvăluit-o în exclusivitate în cadrul celei mai recente ediții de FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

„Controversa cu mantia a fost mai mult în afara Qatarului, aici a fost apreciată ca un semn de respect. Acea mantie era purtată de războinici după victorii și este purtată în zilele noastre doar de emiri.

ADVERTISEMENT

Cumva pentru câteva minute Messi a fost egalul emirului. Presa internațională a fost destul de acidă și nu înțelegea de ce a trebuit Messi să accepte să poarte acea mantie”, a spus Marian Popovici.

ADVERTISEMENT