News

Video. Turiștii dintr-o stațiune turcească populară printre români au crezut că văd un rechin și s-au panicat. Ce spun autorităţile

La câteva zile după atacurile mortale ale unor rechini din Marea Roșie (Egipt), a venit rândul turiștilor din stațiunea turcească Marmaris să aibă emoții după ce au văzut o aripioară dorsală la suprafața apei.
05.07.2022 | 20:05
Video Turistii dintro statiune turceasca populara printre romani au crezut ca vad un rechin si sau panicat Ce spun autoritatile
A fost panică printre turiștii stațiunii Marmaris, care au crezut că vor fi atacați de rechin. Foto: flickr.com
ADVERTISEMENT

Având în memorie scenele sângeroase înregistrate în stațiunea egipteană Hurghada, turiștii care înotau nu departe de plaja stațiunii Marmaris s-au panicat când au văzut o aripioară dorsală care se îndrepta spre ei.

Atacurile rechinilor din Marea Roșie au făcut ocolul planetei

Mulți dintre ei au început să se agite, fiind convinși că au în fața un rechin. A existat și unul care și-a păstrat calmul și a intrat în apă având asupra lui un mop, pe care l-a folosit pentru a lovi peștele despre care se credea că e rechin.

ADVERTISEMENT

Aceste scene au fost filmate de un alt turist, iar acum fac ocolul lumii. Incidentul a fost înregistrat într-o zonă preferată mai ales de familiile care au copii, datorită apelor care nu sunt prea adânci.

În filmare se vede cum unii turiști semnalizează pericolul, în timp ce alții se scufundă în apă chiar când presupusul rechin înota pe lângă ei. În cele din urmă, peștele care a generat panică a fost alungat de loviturile aplicate cu mopul de bărbatul care ulterior a fost privit ca un erou.

ADVERTISEMENT

Lovit în cap de câteva ori, peștele se îndepărtează de turiști și se îndreaptă spre larg. În același timp, câțiva înotători au rămas în acea zonă pentru a se asigura că pleacă.

Ulterior, autoritățile locale au confirmat că în prim-plan nu a fost un rechin. De asemenea, bărbatul care înota în apă cu un mop a stânit amuzamentul acestora.

ADVERTISEMENT

Garfish este inofensiv

Peștele văzut pe plaja publică și despre care s-a crezut că este un rechin a fost un peștișor mediteranean Garfish. Potrivit experților, este un animal inofensiv. De aceea, nu trebuie să luați un mop cu dumneavoastră atunci când intrați în mare”, a fost mesajul autorităților din stațiunea Marmaris.

Deși nu a fost vorba despre un rechin, Marea Mediterană găzduiește 47 de specii diferite de rechini. Printre ele, inclusiv rechinul albastru, marele rechin ciocan și marele rechin alb.

ADVERTISEMENT

Alerta de la Marmaris vine în contextul în care mai multe plaje au fost închise pe coasta egipteană a Mării Roșii. Aici s-a ajuns după ce două femei – o austriacă și o româncă – au fost ucise de rechini în atacuri separate.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 68 de ani, din regiunea Tirol (Austria), care a fost mușcată de rechin și a murit după ce și-a pierdut un braț și un picior.

Rechinul Mako, în prim-plan

Autoritățile egiptene au declarat că un rechin Mako a fost responsabil pentru moartea ei. Același rechin ar fi ucis-o duminică și pe turista din România, în largul coastei Sahl Hasheesh, în apropiere de orașul Hurghada, la aproximativ 60 de mile sud-vest de populara stațiune Sharm El Sheikh.

Un expert a declarat că cele două femei ar fi fost ucise de același rechin, pe fondul temerilor că pescuitul excesiv și experiențele de “hrănire a rechinilor” pentru turiști aduc prădătorii în apropierea țărmurilor. Conform The Sun, atacurile rechinilor sunt rare în Marea Roșie: câteva cazuri raportate la fiecare doi ani.

Totuși, în 2010, cinci persoane au fost atacate în cinci zile în Sharm El Sheikh, iar o femeie germană în vârstă de 71 de ani a murit din cauza rănilor suferite.

Șeful Departamentului de Geoștiințe Marine de la Universitatea din Miami, Sam Purkis, a declarat că aruncarea cadavrelor de animale în Marea Roșie de către navele de marfă care trec prin zonă ar fi putut provoca apariția la suprafață a doi rechini în același timp: ”Acest lucru îi determină pe rechini să iasă la suprafață pentru a căuta hrană, aducându-i în contact cu înotătorii.”

 

ADVERTISEMENT
Cât costă o plăcintă tradiţională la Târgul de Crăciun din Capitală
Cât costă o plăcintă tradiţională la Târgul de Crăciun din Capitală
Cu un buget de 1.000 de euro pe lună în Barcelona, fiica lui...
Cu un buget de 1.000 de euro pe lună în Barcelona, fiica lui Gică Popescu a spus ce făcea când rămânea fără bani
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Gestul fostului soţ al Ronei Hartner pentru fiica lui, cu care nu ţinea...
Gestul fostului soţ al Ronei Hartner pentru fiica lui, cu care nu ţinea legătura, în ziua în care Rona Hartner a fost îngropată!
Victoria lui Putin pare posibilă pentru prima dată de când a declanșat războiul...
Victoria lui Putin pare posibilă pentru prima dată de când a declanșat războiul în Ucraina
Cu ce e îmbrăcată Rona Hartner? Artista a lăsat indicații clare despre ținuta...
Cu ce e îmbrăcată Rona Hartner? Artista a lăsat indicații clare despre ținuta cu care voia să fie îngropată
RUSIA, ATACATĂ! Alerta maximă la Moscova. Ucraina a lovit la mii de kilometri
RUSIA, ATACATĂ! Alerta maximă la Moscova. Ucraina a lovit la mii de kilometri
Prăjitura de post cu nuci. Un deliciu pentru pofticioși care nu mănâncă ”de...
Prăjitura de post cu nuci. Un deliciu pentru pofticioși care nu mănâncă ”de dulce”
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Ce s-a întâmplat la înmormântarea Ronei Hartner. Fiica artistei nu a rezistat la...
Ce s-a întâmplat la înmormântarea Ronei Hartner. Fiica artistei nu a rezistat la toată slujba. FOTO
Tudor Chirilă a răbufnit de 1 decembrie: „Defilarea e pentru hoți, ei sunt...
Tudor Chirilă a răbufnit de 1 decembrie: „Defilarea e pentru hoți, ei sunt uniți”
Ce etnie avea, de fapt, Rona Hartner: „N-am vrut să spun, ca să...
Ce etnie avea, de fapt, Rona Hartner: „N-am vrut să spun, ca să nu fiu persecutată. Nu mă deranjează asocierea”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!