Fotbal international

VIDEO. Ultraşii Legiei, coregrafie dură la adresa UEFA la meciul cu Sherif

Legia Varşovia este cea mai îndrăgită echipă din fotbalul polonez. La meciurile de acasă stadionul e mereu plin şi atmosfera incendiară la propriu şi la figurat. În deplasări alb-verzii...
18.08.2017 | 01:17
VIDEO Ultrasii Legiei coregrafie dura la adresa UEFA la meciul cu Sherif

Legia Varşovia este cea mai îndrăgită echipă din fotbalul polonez. La meciurile de acasă stadionul e mereu plin şi atmosfera incendiară la propriu şi la figurat. În deplasări alb-verzii sunt susţinuţi de grupuri mari de fani, care însă frecvent îşi dau în petec şi provoacă scandaluri, atât în ţară, cât, mai ales, la meciurile din Europa.

Ultraşii Legiei sunt recunoscuţi pentru duritatea lor şi verbală şi în fapte. Ei nu ţin cont de nimeni şi de nimic şi nu îi sperie nici o ameninţare. Sunt foarte violenţi, dar au o forţă de a crea o atmosferă incredibilă la meciuri, aşa cum s-a văzut şi la noi în ţară, când au venit să îşi susţină favoriţii contra Stelei sau a Rapidului.

Legia Varşovia o poate păţi rău de tot pentru fapta ultraşilor

Sunt mari maeştri şi în arta coregrafiilor. În urmă cu două săptămâni au şocat prin ceea ce au putut realiza în tribune la returul meciului cu Astana din al treilea tur preliminar al Ligii Campionilor. Meciul a coincis şi cu comemorarea unui moment special din istoria Poloniei. Jucătorii ţineau pe teren un minut de reculegere în memoria victimelor Warszaw Uprising, cea mai mare operaţiune de rezistenţă europeană împotriva Germaniei naziste în al doilea război mondial. În coregrafie se scria “Nemţii au omorât 160.000 de oameni, mulţi dintre ei erau copii” şi coregrafia înfăţişa un soldat german punând pistolul la tîmplă unui copil.

Legia Varsovia. Video cu o coregrafie a fanilor polonez impotriva UEFA

Pentru această coregrafie UEFA a amendat Legia Varşovia cu suma de 35.000 de euro. O decizie care i-a înfuriat rău pe ultraşi. Aceştia au răspuns deciziei UEFA printr-o nouă coregrafie reprezentând un cap de porc cu însemnele forului european şi având dedesubt mesajul “Iar amenda de 35.000 de euro merge la… direcţia arătată fiind capul de porc sinonim cu UEFA.

Este clar că acum Legia riscă mult mai mult, iar cel care va plăti pentru atacul ultraşilor va fi clubul şi echipa, fiindcă foarte probabil forul european nu va mai dicta doar o amendă, ci şi o pedeapsă, foarte probabil, de suspendare a terenului.

Tags: