News

Video uluitor. Soarele, filmat timp de 10 ani. NASA a publicat imaginile excepționale

29.06.2020 | 23:49
Video uluitor Soarele filmat timp de 10 ani NASA a publicat imaginile exceptionale
Soarele, surprins timp de 10 ani
ADVERTISEMENT

NASA a dat publicității un video incredibil în care Soarele a fost filmat timp de zece ani, zi de zi.

Imaginile au fost surprinse cu ajutorul Observatorul Dinamicii Solare și au devenit virale în scurt timp de la publicare.

ADVERTISEMENT

Observatorul Dinamicii Solare este o sondă spațială a organizației americane NASA care va observa Soarele ceva mai mult de 5 ani. A fost lansată la 11 februarie 2010, făcând parte din programul Living With a Star.

NASA a publicat un video incredibil cu ciclul de 10 ani al Soarelui

Video-ul publicat de NASA are o oră și este o compilație a ciclului solar de 11 ani, filmat zi de zi.

ADVERTISEMENT

Fiecare secundă din filmarea NASA reprezintă o zi de 24 de ore, conform anunțului oficial. Iubitorii de astronomie pot urmări exploziile solare spectaculoase, precum și alte cadre incredibile surprinse de sonda spațială.

Sonda SDO a strâns peste 20 de milioane de giga de data, peste 425 de milioane de imagini de mare rezoluție. Conform NASA, cei 10 ani de studiu i-au ajutat să înțeleagă mai bine Soarele și tot ce are legătură cu această stea.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, există câteva momente în care sonda spațială a „dat rateuri” și a ratat mai multe instantanee. Mai mult, sonda a surprins cadre rare în care Luna sau Pământul au eclipsat Soarele.

O altă problemă tehnică din 2016 a complicat lucrurile în momentul în care sonda făcea poze la fiecare 12 secunde, însă NASA a promis că va monitorza în continuare Soarele în următorii ani.

ADVERTISEMENT

Principala grijă a celor de la NASA e să obțină informații care să le permită să țină astronauții în siguranță într-o vreme a explorărilor spațiale.

ADVERTISEMENT
Tags: