News

Video. Un avion s-a prăbușit în Rusia. 16 oameni au murit, iar 7 sunt răniți

Tragedie în Rusia. 16 oameni au murit, duminică, după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit.
10.10.2021 | 14:13
Video Un avion sa prabusit in Rusia 16 oameni au murit iar 7 sunt raniti
ADVERTISEMENT

Accidentul aviatic a avut loc, mai exact, duminică dimineață, în jurul orei locale 9:23, în Republica Tatarstan.

”La ora 09.23am a fost primit un mesaj despre prăbușirea unui avion ușor în apropierea bazei RES din orașul Menzelinsk”, au declarat reprezentanți ai Ministerul Situațiilor de Urgență din Rusia, potrivit The Sun.

ADVERTISEMENT

În avion se aflau 23 de persoane în total, majoritatea parașutiști. În urma prăbușirii, doar 7 dintre oamenii aflați la bord au mai rămas în viață.

Răniții, transportați la spital

Aeronava este una de tip L-410, iar după ce a căzut în gol, s-a rupt în două. La fața locului s-au deplasat autoritățile, iar răniții au fost duși la spital. Unul dintre ei ar fi în stare gravă.

ADVERTISEMENT

Între timp, accidentul a fost văzut de câțiva martori oculari. Ei au spus că aeronava abia decolase, zburase puțin deasupra copacilor, iar la scurt timp s-a prăbușit.

Avionul s-a prăbușit la scurt timp după decolare

Controlul traficului aerian a raportat, de altfel, că avionul a încetat să comunice cu dispeceratul înainte ca să dispară brusc de pe ecranul radar.

ADVERTISEMENT

Aeronava s-a prăbușit, mai exact,  într-o curte de cherestea, cu copaci tăiați și mașini. Oksana, unul dintre martori, a relatat:

”Soțul mi-a spus că avionul s-a prăbușit. Am venit la fața locului și am început să fac fotografii. Eu eram în jurul unei benzinării  în acel moment.

ADVERTISEMENT

Din avion ieșeau flăcări și fum. Soțul meu a scos un extinctor, în timp ce alți oameni încercau să scoată victimele”, a spus femeia jurnaliștilor deplasați la locul evenimentului.

O tragedie similară s-a produs în septembrie. Atunci, un avion s-a prăbușit în regiunea Irkutsk din Siberia. Întâmplarea s-a soldat cu moartea a patru persoane şi alte 12 rănite.

De altfel, reamintim și de tragedia din Milano, de la începutul lunii octombrie. Au murit renumitul miliardar Dan Petrescu, soția și fiul său. La bord se aflau și prieteni de-ai lor. În total, șapte persoane au decedat. Încă se fac cercetări în acest caz.

ADVERTISEMENT