News

Video. Un bloc de 5 etaje s-a prăbușit peste un autobuz în Coreea de Sud. Cel puțin 9 oameni au murit

Cel puțin 9 oameni au murit în Coreea de Sud după ce un bloc de 5 etaje s-a prăbușit peste un autobuz.
10.06.2021 | 11:28
Video Un bloc de 5 etaje sa prabusit peste un autobuz in Coreea de Sud Cel putin 9 oameni au murit
ADVERTISEMENT

Tragedie în Coreea de Sud. Cel puțin 9 oameni au murit după ce un bloc de 5 etaje s-a prăbușit peste un autobuz.

În urma evenimentului dramatic din statul asiatic, alte 8 persoane au fost rănite, fiind transportate la spital.

ADVERTISEMENT

Un bloc de 5 etaje s-a prăbușit peste un autobuz în Coreea de Sud

Incidentul s-a produs miercuri după-amiază, în momentul în care autobuzul a fost oprit pe strada de lângă un șantier de demolare din Gwangju, oraș situat la aproximativ 270 km sud-vest de Capitala Seul.

Autobuzul transporta 17 persoane în momentul prăbușirii clădirii. Vehiculul se oprise pe o stradă din apropiere, a declarat Agenția Națională de Pompieri din Coreea de Sud, conform BBC.

ADVERTISEMENT

Până la această oră, cauza prăbușirii blocului nu este încă foarte clară. Eforturile de căutare sunt în curs pentru supraviețuitorii care ar putea fi prinși.

Toți lucrătorii de pe amplasament au fost evacuați înainte ca această clădire să se prăbușească, a declarat ofițerul de pompieri Kim Seok-sun într-o conferință de presă televizată.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, muncitorii din zonă le-au spus anchetatorilor că au închis calea pietonală alăturată înainte ca întreaga construcţie să fie pusă la pământ.

Momentul în care clădirea se prăbușește peste autobuzul plin de călători a fost surprins într-o filmare postată ulterior pe reţelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Locatar din zona tragediei: ”Am simțit cum pământul se cutremură”

Proprietarul unui magazin din apropierea locului unde s-a produs incidentul, a povestit pentru agenţia de ştiri Yonhap că a simţit cum ”pământul se cutremură”.

”Nu puteam să văd drumul clar, parcă ar fi fost învăluit într-o ceaţă deasă”, a mai spus el. ”Am verificat pe camerele de supraveghere (CCTV) şi aşa am aflat ce s-a întâmplat de fapt”.

Un videoclip de la fața locului arată zeci de lucrători de salvare care caută posibili supraviețuitori. În același timp, se văd excavatoare care sparg un munte imens de beton sfărâmat și grinzi de oțel îndoite care se revărsau pe o autostradă.

La mijlocul anilor 90, Coreea de Sud s-a confruntat cu o tragedie similară, dar de proporții mult mai mari. Atunci, statul asiatic a fost martorul unuia dintre cele mai grave astfel de incidente pe timp de pace înregistrate la nivel mondial: peste 500 de oameni au murit în prăbușirea magazinului universal Sampoong din Seul.

ADVERTISEMENT