Video

VIDEO / Un an de la DEZASTRUL de la Cupa Mondială! Guardiola putea să schimbe ISTORIA

Pe data de 8 iulie 2014 s-a jucat unul din meciurile care vor rămîne în istoria fotbalului. Germania întîlnea ţara gazdă, Brazilia, în semifinalele Campionatului Mondial. Brazilienii erau...
08.07.2015 | 21:51
VIDEO  Un an de la DEZASTRUL de la Cupa Mondiala Guardiola putea sa schimbe ISTORIA

Pe data de 8 iulie 2014 s-a jucat unul din meciurile care vor rămîne în istoria fotbalului. Germania întîlnea ţara gazdă, Brazilia, în semifinalele Campionatului Mondial. Brazilienii erau favoriţi în acel meci, mai ales că visul unei naţiuni a fost să cîştige Cupa Mondială. 

Urmarea o ştiu cu toţii. Germania a distrus echipa Braziliei cu un 7-1 care a îndurerat o ţară întreagă şi care a declanşat violenţele pe străzile din “ţara cafelei”. A fost meciul în care Brazilia şi-a pierdut identitatea fotbalistică şi strălucirea dată de cele 6 campionate mondiale cîştigate.

Coşmarul de pe teren

Brazilia a fost obligată să joace semifinala Campionatului Mondial de la Belo Horizonte fără Thiago Silva (suspendat) şi Neymar, accidentat în meciul împotriva Columbiei din sferturi. Toată ţara aştepta meciul împotriva unuia dintre cei mai mari rivali din fotbal, Germania.

Atmosfera de vis a fost repede stricată de panzerele germane care au călcat totul în picioare. Muller a deschis balul în minutul 11. A urmat apoi o perioadă halucinantă a meciului, germanii reuşind să înscrie de încă 4 ori în doar 6 minute. Aşadar, Klose, Kross (2) şi Khedira au marcat între minutele 23 şi 29 pentru un halucinant 5-0 la pauză.

În a doua repriză, show-ul a continuat şi Andre Schurrle a marcat încă o dublă pentru nemţi care au avut 7-0 la un moment dat. În minutul 90, Oscar a marcat şi pentru gazde, însă masacrul era demult realizat.

VEZI VIDEO REZUMAT:

Germania şi-a desăvîrşit parcursul perfect de la Cupa Mondială în finală. Nemţii au cîştigat titlul după ce au învins rivala de moarte a Braziliei, Argentina, cu scorul de 1-0. După încheierea turneului final, selecţionerul Braziliei, Luis Felipe Scolari şi-a dat demisia.

A dispărut magia

La un an după acel eşec usturător, Brazilia este acum doar o echipă naţională normală. Au trecut vremurile în care magicienii făceau legea în echipa “selecao” care făcea legea în fotbalul mondial.

Au trecut acele vremuri şi în 2015, Brazilia cu legenda Carlos Dunga pe bancă a ieşit lamentabil din Copa America. Brazilienii au fost eliminaţi în sferturile de finală ale competiţiei de Paraguay după loviturile de departajare.

O echipă a Braziliei fără atacant de careu, lucru considerat inimaginabil în urmă cu 10 ani. Acum, naţionala “selecao” se teme de o nouă ruşine mondială. Presa din “Ţara Cafelei” se roagă ca echipa să se califice la Cupa Mondială din 2018, Brazilia fiind singura echipă care a participat la toate Campionatele Mondiale din istorie.

Cum putea fi evitat dezastrul

Detalii uluitoare ies la iveală despre naţionala “Selecao”. Oficialii Federaţiei l-au ales în anul 2012 pe Luis Felipe Scolari la cîrma naţionalei, mizînd pe faptul că “Felipao” avea experienţa unui Campionat Mondial cîştigat cu Brazilia, în 2002, în Coreea de Sud şi Japonia.

Totuşi, unul dintre cei mai buni antrenori din lume, Pep Guardiola ar fi preluat gratis naţionala “selecao”. Acest fapt a fost confirmat de fundaşul Dani Alves care a declarat că fostul antrenor al Barcelonei era dornic să conducă naţionala la CM 2014.

“Pep e unul dintre cei mai buni antrenori din lume. A revoluţionat fotbalul şi vă spun ceva, el a vrut să vină gratis la naţionala Braziliei, însă oficialii nu l-au vrut din cauza faptului că nu era brazilian”, a declarat Alves.

Cu Pep Guardiola antrenor, Brazilia probabil ar fi evitat dezastrul, însă nici el  nu ar fi reprezentat garanţia succesului într-o naţională îmbătrînită, cu mulţi jucători de 30 de ani.

Pentru Brazilia lui Dunga urmează preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018. Cîndva o formalitate, acum e o misiune grea pentru că brazilienii se vor lupta cu formaţii puternice precum Argentina, Columbia, Paraguay, Ecuador, Chile sau Uruguay.

 

 

 

 

 

Tags: