News

Video. Un dig de protecție din Tulcea s-a spart, mai multe terenuri inundate. Întrunire a Comitetului pentru Situații de Urgență

Autoritățile din județul Tulcea sunt în alertă după ce un dig de protecție din Tulcea s-a spart. Mai multe terenuri au fost inundate.
08.06.2023 | 18:53
Video Un dig de protectie din Tulcea sa spart mai multe terenuri inundate Intrunire a Comitetului pentru Situatii de Urgenta
Un dig de protecție din Tulcea s-a spart, mai multe terenuri inundate. Sursa foto: infoltulcea.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Întrunire a Comitetului pentru Situații de Urgență, la Tulcea, după ce un dig de protecție din Delta Dunării, zona Carasuhat, s-a rupt joi. Acest eveniment a dus la inundarea mai multor terenuri agricole.

Un dig de protecție din Tulcea s-a spart, mai multe terenuri inundate

La orele după-amiezii, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Mahmudia a fost informat cu privire la ruperea unui dig de protecție din cadrul incintei Carasuhat. Vorbim de o zonă renaturată în anul 2016.

ADVERTISEMENT

Imediat, în jurul orei 13.30, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) s-a întrunit în ședință extraordinară. Prefectul județului Tulcea, Dan Munteanu, a cerut activarea grupului de suport tehnic pentru inundații la nivelul județului Tulcea.

Specialiștii s-au deplasat în regim de urgență la fața locului pentru o analiză completă a situației din teren. A fost luată decizia ca în zonă să intervină angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Delta” al județului Tulcea.

ADVERTISEMENT

“În urma informării Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Mahmudia cu privire la ruperea unui dig de protecţie din cadrul incintei Carasuhat (o zonă renaturată în anul 2016), Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în şedinţă extraordinară începând cu ora 13:30.

În urma acesteia, prefectul judeţului Tulcea, Dan Munteanu, a ordonat activarea grupului de suport tehnic pentru inundaţii la nivelul judeţului Tulcea care s-a deplasat în regim de urgenţă la faţa locului pentru o analiză completă a situaţiei de fapt”, a transmis ISU Tulcea.

ADVERTISEMENT

Ruperea digului nu pune în pericol alte obiective economice

Din primele informații, ruperea digului de protecție nu pune în pericol alte obiective economice. Pentru a repara distrugerile, autoritățile au apelat la o firmă care deține un bac.

”În vederea gestionării situaţiei de urgenţă, dar şi a operativităţii în teren, transportul materialelor, utilajelor şi al pompierilor militari, precum şi al voluntarilor din partea comunităţii locale, se va face cu ajutorul unui operator privat care deţine un bac ce poate suporta o încărcătură mărită.

ADVERTISEMENT

În acest moment, evenimentul produs la digul de protecţie nu pune în pericol obiective economice, terenurile inundate fiind unele agricole”, a precizat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, citat de Dobrogea TV.

La fața locului au fost mobilizați 25 de subofițeri și un ofițer, o ambarcațiune și un camion din dotarea ISU ”Delta” Tulcea, mai informează presa locală.

ADVERTISEMENT